Extreem rijk en ongelukkig

 

Al researchend kwam ik op zoveel vrouwen die tegen wil en dank rijk en daardoor ongelukkig werden.

 

 

Want rijk is een soort beroemdheid maal duizend. Als actrices zich al afvragen of iemand met hen wil zijn om wie ze zijn of vanwege hun status, dan is dit probleem helemaal aan de hand bij de rijke erfgenames. Want vinden de mensen je leuk om je gulle lach en je klinkende oneliners of vanwege die negen nullen op je bankrekening?

 

1.  Allegra Versace

De dochter van Donatella Versace had altijd een speciale band met haar oom Gianni. Hij troonde haar mee naar alle musea denkbaar. Ze deelden een grote liefde voor kunst. Terwijl Allegra met haar broertje een beetje zat te chillen voor de tv, zagen ze in een ingelaste nieuwsuitzending het huis van haar oom in Miami met het nieuws dat hij daar was vermoord. Traumatisch voor Allegra die toen nog maar elf jaar was. Omdat haar moeder en de andere broer van Gianni, Santo, het niet bepaald goed met elkaar konden vinden, schonk Gianni aan Allegra zijn 50 procent aandeel van het bedrijf. Daarmee had Donatella 20 procent, Santo 30 procent en de kleine Allegra de rest. Maar Allegra wilde het niet. Ze wilde verdwijnen. Bijna letterlijk. Ze worstelde jarenlang met anorexia en bleef zoveel mogelijk op de achtergrond. In New York werkte ze als theatrical dresser en gebruikte ze zoveel mogelijk de naam van haar vader, Beck, om maar niet op te vallen. Haar geschatte vermogen bungelt ergens rond de 800 miljoen dollar, maar ze had het liever niet gehad.

 

2.  Henrietta Guinness

De puissant rijke, aristocratische Guinness-familie (juist, van het bier) is ook niet voor het geluk geboren. Er viel hen ongeëvenaard veel ellende ten deel. Een dieptepunt van triestheid is het verhaal van Henrietta. Ze wist geen raad met haar rijkdom, kocht een salon van 70.000 dollar voor haar kapper en schonk iemand anders zomaar 25.000 dollar. In 1978 rijdt ze met haar geliefde in zijn Aston Martin langs de Franse Rivièra en raken ze betrokken bij een ernstig auto-ongeluk. Om rust te vinden op alle fronten vlucht ze naar Italië waar ze uiteindelijk toch van een brug springt en zichzelf van het leven berooft. ‘Als ik arm was geweest, was ik gelukkiger.’

 

Er zijn ongetwijfeld voorbeelden van erfgenamen die wél op een goede manier vorm hebben gegeven aan hun leven (Johnny de Mol bijvoorbeeld), maar als je straks aan het einde van je geld nog een stuk maand over hebt, moet je je maar bedenken dat geld niet zaligmakend is. In ieder geval niet als het in te veel overvloed aanwezig is.

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach