Extra-blijmakende bloemen

 

Jaja, die bestaan ook. En ik ben er al vijf jaar aan verslaafd.

 

 

 

Toen ik ergens in Italië met een bosje bloemetjes voor op de kampeertafel terugkwam, begreep m’n moeder ineens dat we misschien wel heel hoog stonden. Het was een prachtige camping aan een meer, m’n ouders waren bezig met het opzetten van de tent en ik ging even in het schuin gelegen ‘grasveld’ verderop wat plukken. Natuurlijk op zoek naar leuke kleurtjes en die vond ik. Het enige dat ik niet vond was edelweiss, maar het alpenroosje (dat ik als kind nog niet herkende) werd door mijn moeder meteen gespot in m’n bosje. Vandaar dus dat we het ’s nachts ook koud kregen, we stonden op alpenroosjes-hoogte. Met een beetje goed zoeken had ik misschien ook nog wel een edelweiss kunnen vinden. 

 

Ik was een rasechte wildplukker als kind. Kwam ook een keer met een bos klaprozen thuis, die m’n hele nieuwe lichtgele BB-ruitjes-jurk voorgoed verpest hadden, want de vlekken gingen er nooit meer uit. 

 

Maar toch, ik doe het nog steeds, want er is bijna niets ‘echter’ dan een bos die zelfgeplukt is. ‘Bijna’ zeg ik erbij, want de prachtige biobos waar ze elk jaar bij Bloomon mee komen is door iemand anders geplukt, maar dat hoef ik natuurlijk niet te zeggen als ie bij mij op tafel staat. Dit jaar is die fijne bos er alweer voor de vijfde keer. 

 

 

Tja, wat kan ik er nog meer over zeggen, behalve dat je er instant blij van wordt? Dat begreep je zeker al?
Dat de bloemen op natuurlijke wijze geteeld worden zonder gebruik van chemische middelen, dat Bloomon speciaal voor dit boeket samenwerkt met stichting The Pollinators, die zich inzetten voor het welzijn van bestuivende insecten. Dat van elke aankoop van het 100% biologische boeket twee euro naar The Pollinators gaat.

En dat hij voor €26,95 te koop is in de floral shop van Bloomon.

 

En wat dacht je? Natuurlijk dat ik hier nog iets heel leuks kan melden.

Ik mag twee van die blijmakende bossen verloten. 

 

Met vaas! Pompiedompiedom. Benieuwd wie ik volgende week maandag mag verrassen. Laat even een berichtje achter op Facebook en hou het daar volgende week goed in de gaten.

 

Heel veel succes en een blije week gewenst. Moet lukken. En anders even plukken.

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska