Rutte weet het niet meer, want hij wist het

 

Laat het maar aan de mannen van Even tot hier over om Rutte weer een goed op de hak te nemen.

 

 

 

 

Voor wie ze niet kent; cabaretduo Niels van der Laan en Jeroen Woe maken al zeven seizoenen lang het satirische programma Even tot hier bij BNNVARA. Iedere zaterdag rond 21.30 uur nemen ze de week door en man, man, man wat zijn ze altijd goed.

 

Ook afgelopen weekend waren ze weer razend scherp over Mark Rutte die jarenlang zelf bepaalde of een door hem ontvangen sms-berichtje moest worden bewaard of vernietigd. Uit onderzoek bleek dat hij alleen zaken die hij zelf belangrijk vond doorstuurde naar ambtenaren om te archiveren.

 

 

Onder de noemer ’Rutte weet het niet meer want hij wist het’ hadden ze zelfs een dikke leugen te pakken. Het ging natuurlijk over het wissen door Rutte van zogenaamd onbelangrijke berichtjes van zijn oude Nokiaatje, zoals hij zijn mobieltje haast liefkozend noemde. Iets met realtime archiveren, doorsturen of bellen. Maar om het allemaal weer lekker ingewikkeld te maken bleek dat doorsturen van lange berichten niet altijd kan, hij wel veel wist, maar er blijkbaar geen actieve herinnering meer aan heeft.

 

De heren van Even tot hier leggen het haarscherp uit:

 

 

Maar al in 2020 zei hij in een gesprek tegen Linda de Mol op de bank van de studio bij Linda’s Wintermaand dat hij de Nokia alleen gebruikt om mee te bellen en dat hij daarnaast een smartphone heeft voor het berichtenverkeer.’ Eh, snap jij het nog?

 

Beeld: BNNVARA / Medialane

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit