Wat was Even tot hier weer briljant

 

Normaal gesproken staat de zaterdagavond in het teken van Even tot hier, nu moesten ze eenmalig verhuizen naar de zondagavond.

 

 

 

Het Songfestival was namelijk op zaterdagavond en ook al deed Nederland niet mee, het werd uiteraard uitgezonden (en goed bekeken). En maar goed ook, want het onderwerp Songfestival was juist wat de aflevering van Even tot hier zo briljant maakte gisteren.

 

Zo knap hoe dit programma het elke week weer weet te presteren om zo grappig, sterk maar ook gevoelig uit de hoek te komen. Zo ook deze week: Geertje Jorritsma zit al tweeënhalf jaar thuis met long covid, en daar moet meer aandacht voor komen. Zo vinden ook Niels van der Laan en Jeroen Woe, die haar hun podium gunnen — op een green screen, want Geertje trekt het vanwege de long covid niet om naar de studio te komen. Een mooi, lief en vooral ontroerend nummer over haar ervaring en frustratie. Meerdere mensen gaven op Twitter aan met tranen in hun ogen voor de buis te zitten.

 

Niet alleen van ontroering, maar óók van het lachen. Want hoe krijg je een onderwerp als long covid beter onder de aandacht dan… met een nummer?! Maar dan wél in Even tot hier-stijl, en dus gingen Niels en Jeroen gekleed als Duncan Laurence, zijn partner Jordan Garfield én hun Shiba Inu. Heb je het nog niet gezien gisteren? Bekijk het dan zeker hieronder, en pak de tissues erbij.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Een bericht gedeeld door Van der Laan en Woe (@vanderlaanenwoe_eventothier)

Beeld: Even tot hier

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer