Even over Penny uit het vijfde seizoen van The Crown

 

Seizoen 5 van The Crown kwam als een cadeautje.

 

 

 

Oké, voor de familie zelf misschien niet heel gepast om dit seizoen zo vlak na het overlijden van the Queen uit te serveren, maar voor hen was deze hele serie überhaupt nooit een feestje. Ik wilde er echt voor zitten en dus drukte ik gisteravond pas echt op ‘play’. Even wennen aan de nieuwe acteurs, of zoals mijn dochter zei: ‘Die vorige waren echt beter nagemaakt.’ Dominic West is natuurlijk een veel te knappe Charles, maar het kijkt lekker weg. De nieuwe Elizabeth erg tuttig, Philip ga ik wel leuk vinden en Diana, tja, ik voel iets te veel ingestudeede trekjes zoals het draaien met haar ogen. Maar de giraffegestalte is wel weer heel erg dicht bij de werkelijkheid. Afijn. Wie me wel meteen fascineerde was het personage Penny, de moeder van de vijfjarige Leonora die overlijdt aan nierkanker.

 

Wie is deze vrouw en waarom wordt zij nu opgevoerd?
Penny Knatchbull is niet zomaar iemand. Ze was een vriendin van Charles, maar wordt heel close met prins Philip. Zo close dat ze een van de dertig genodigden is tijdens zijn door corona zo uitgedunde uitvaart.

 

Vast van adel om zo dichtbij de familie te komen?
Haar vader was een rijke ondernemer. Penelope Meredith Mary Eastwood is de dochter van Reginald Eastwood en dat is dan weer de man die Angus Steakhouse oprichtte. Toen ze trouwde werd ze van adel. Haar man Norton Knatchbull graaf Mountbatten van Birma katapulteerde haar naar de hoge adelstand. Charles was getuige op hun huwelijk en werd een dierbare vriend.

 

Hoe is haar relatie met Philip zo close geworden?
Toen hun dochter Leonora overleed, kwam Philip langs om haar een beetje op te vrolijken. Hij vertelde over zijn liefde voor paardenmennen en zij gaf hem een oud, verwaarloosd rijtuig. Philip knapte dat helemaal op en nam haar mee voor een ritje. Uiteindelijk werd zij zijn partner tijdens wedstrijden en zo nam hij de pijn van het verdriet van haar overleden dochter een beetje weg.

De rol wordt ook geweldig vertolkt door Natascha McElhone. Voor mij een compensatie van de wat stroeve andere nieuwe castleden waar ik aan moet wennen.

 

 

 

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach