Ik dacht dat ik iets leuks aan het doen was…

 

Mooi niet. Achteraf kan ik erom lachen, maar toen ik erachter kwam wat er ‘misgegaan’ was vond ik het minder grappig.

 

 

 

Ik vind het altijd nogal een teleurstellende bezigheid om te proberen het vakantiegevoel vast te houden. Als ik ooit een keer drie dagen heb gehaald is het veel. Door de bank genomen verdwijnt vakantiegevoel al als ik dat stuk door België moet rijden en in de files terechtkom. Of als ik (lang geleden) een eeuwigheid bij de lopende band op de koffer stond te wachten.

 

Toen ik een keer (in m’n eentje) in de Algarve in een leuk oubollig hotelletje aan zee zat, had ik de laatste nacht m’n radiocassette-recorder aangezet om dat heerlijke geluid van de rollende golven vast te leggen voor thuis, voor de momenten dat ik naar zee zou terugverlangen. De volgende ochtend moest ik vroeg weg. Eenmaal thuis heb ik het bandje afgedraaid. Natuurlijk was ik een beetje bang dat m’n eigen gesnurk er het hardst op zou staan. Mooi niet. Ik snurk dus niet.

 

Wat er wel op stond was eindeloos geblaf van honden. Die lopen daar dus gezellig ’s nachts over het strand te scharrelen. Niks heerlijk rustgevend golvengeluid. Niks vakantiegevoel vasthouden. Tenzij je natuurlijk gek bent op loslopende honden die aan een stuk door blaffen. Ik vond het best jammer. Toen. Maar grappig was het ook wel.

 

Ineens kwam ik laatst dit tegen:

 

 

Dit ding doet precies wat ik toen wilde maken. Als je erlangs loopt produceert het de perfecte geluiden om je vakantiegevoel vast te houden of alvast aan de vakantievoorpret te beginnen. Ruisende golven, af en toe een zeemeeuw en in de verte hoor je zelfs een scheepstoeter. Lekker met je ogen dicht op de bank en je waant je liggend aan het strand. Je ruikt bij wijze van spreken de strandlucht en met een beetje fantasie zelfs de geur van zonnebrandcrème. Mijn winter kan in elk geval niet meer stuk. Er zit genoeg batterij in voor vierduizend strandwandelingen. Als die op zijn kun je hem weer opladen, want er zit een snoertje bij. Zoals je ziet is deze ‘oceaanbox’ te koop in drie uitvoeringen: wit, hout en een oceaandessin.

 

Mocht je nou denken: doe mij ook zo’n ding. Kan. Kwestie van kopen. Of eerst even meedoen, want ik mag er twee met dat mooie oceaandessin weggeven. Die verloot ik onder degenen die reageren op Facebook. Trouwens… ik ben nu al benieuwd waar je hem neer gaat zetten. Badkamer? WC? Slaapkamer? Ik hoor het wel. Volgende week maak ik de winnaars bekend.

 

Ik wens je veel geluk. En een fijne week natuurlijk.

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska