Even het nieuws doornemen

 

Oké, dat geen journalist aan Mark Rutte vraagt wat zijn gezin ervan vindt dat hij zo’n drukke baan heeft, kan ik volgen; maar waarom die vraag wel aan Sigrid Kaag wordt gesteld en niet aan Hugo de Jonge, daar begrijp ik niets van.

 

Beiden zijn voor het eerst partijleider, allebei van een coalitiepartij en beiden willen ook nog eens premier worden.

Zou het echt te maken hebben met het feit dat Sigrid Kaag een vrouw is en Hugo de Jonge alleen in zijn smaak voor schoenen iets vrouwelijks heeft? Ik ben bang van wel.
 
Afgelopen weekend was bijzonder vanwege Trump die in zijn speech tijdens een rally in Tulsa wel erg veel onzin uitkraamde. ‘De zaal is half leeg vanwege de demonstranten voor de deur.’ (Er was geen enkele demonstrant.) Trump had aangekondigd dat er een miljoen mensen een kaartje hadden gevraagd. Er waren 6000 mensen aanwezig.

 

Gelukkig keerde Trump in de loop van de week terug naar zijn gewone niveau.
Hij legde uit dat het grote aantal gemelde besmettingsgevallen in Amerika veroorzaakt werd doordat er zoveel getest werd. Dus had hij opdracht gegeven minder te testen. Dat doen heel kleine kinderen vaak – ik bedoel: hun handen voor hun ogen als je boos naar ze kijkt. Dan zien ze het niet en dan ben je dus niet boos. Dus als je geen snelheidscontroles hebt, rijdt er niemand harder dan 100.

 

Later zei Trump dat iedereen die snotterde meteen positief getest werd, omdat er zoveel namen voor corona waren, wel… (hij aarzelde even) 19, vandaar dat de ziekte corona 19 heet.

 

Begin November kunnen mensen weer op hem stemmen.

 

Ook Thierry Baudet gaf mij het afgelopen weekend veel stof tot nadenken. Hij zei namelijk dat immigranten zorgen voor meer uitstoot van stikstof dan de agrarische sector. Ik heb me suf gepiekerd hoe dat toch kan. Je weet dat de stikstofuitstoot bij koeien vooral in de mest zit, in hun eigen natuurlijke uitstoot dus. Zou Baudet echt menen dat vluchtelingen een andere spijsvertering hebben dan wij, boreale autochtone Nederlanders? Ik kan me daar niets bij voorstellen, maar misschien is dat gebleken bij de grenscontroles.
 
Tja, en dan de nu al legendarische laatste persconferentie (tot de eventuele tweede golf) van vooral Mark Rutte, die het zo betreurde dat hij vanwege de anderhalvemetermaatregel niet kon liggen knuffelen met de Franse president Macron. Merkwaardig genoeg vroeg geen journalist of zij elkaar nog eens gaan zien. Blijkbaar kijken journalisten niet naar First Dates.
 
De maatregelen waren deze keer glashelder: je mag wel met z’n allen in de auto naar een café of restaurant, maar zodra je uitstapt geldt anderhalve meter afstand houden en dus niet gezellig samen eten of drinken. Ben je uitgegeten, dan mag je weer opgepropt in de auto, of de bus of trein (met mondkapje). Je mag ook met z’n allen naar de bioscoop, maar dan weer wel met anderhalve meter afstand en zonder mondkapje. Nee, helemaal gewoon wordt het vanaf 1 juli nog niet.

1 juli, maar dan beginnen toch altijd de Tour de France en Wimbledon?
 
Zeker. Het is nauwelijks bij te houden, maar de Tour de France gaat wel door (eind augustus en gewoon drie weken, maar zonder toeschouwers en zonder mondkapjes). Wimbledon gaat niet door; dat was al eerder aangekondigd en is niet vanwege het grote aantal besmettingen op het vriendentoernooitje van Djokovic.

 

 

Door: Nico