Even een shot energie nodig?

 

 

Tien dingen waar ik energie van krijg

 

 
Muziek. Dat dacht je al natuurlijk. Word ik instant vrolijk van. Maakt bijna niet uit welk soort muziek. Je kunt het elke ochtend horen op Facebook. #radiofranska. Of via de site. Klikken op het dansende poppetje en je kunt even vooruit.

 

Nieuwe plannen. Soms moet je iets loslaten en iets nieuws bedenken, maar dat bedenken geeft weer zoveel energie. Zoals bijvoorbeeld die totale kaalslag in m’n tuin nadat heel veel struiken en alle buxus het zo ongeveer tegelijkertijd begeven hadden. Allemaal nieuwe kansen. Nieuwe tuinplannen maken. Leuk!.

 

Het geflierefluit nu van al die vogeltjes, zelfs die irritant krassende eksters. Die zijn ook met nieuwe plannen bezig. Nestjes bouwen. Nieuw leven.

 

Zomaar complimenten krijgen. En dan vooral die van m’n lezers, van jou dus. Dank! Elke keer een shot energie cadeau.

 

Contacten met oud-collega’s. Zo fijn als die het leuk vinden om contact te houden. Was het toch meer dan alleen maar werk.

 

Iemand blij maken op m’n Woensdag Windag. Net als weer een leuke prijs voor de woensdag erna scoren. Voel ik me net zo’n soort Sinterklaas.

 

Appen met Wieke. Altijd iets te lachen. Of natuurlijk met Beatrijs, Tineke, Brigitte, Meagan, Rachel, Margreet en alle andere lieverds en leukerds die voor me schrijven. Ken je deze?

 

 

Kreeg ik van Rachel vorige week.

 

Naast Danique op de redactie zitten (en Irene natuurlijk). Niet alleen omdat ik ze heel erg graag mag en ze zo keihard hun best doen. Ook omdat je gewoon zoveel frisse energie krijgt van jonge mensen om je heen.

 

De stukjes van May. Kon ik maar zo mooi schrijven. Elke keer als er eentje in m’n mailbox binnenkomt ben ik blij. En ja. Heel vaak ook ontroerd. Knap. Zet me aan om ook beter te willen schrijven. Energie!

 

Alles wat ik als een dolle uit de grond zie komen zetten nu het voorjaar is. De ene spriet vecht nog harder dan de andere om bij de zon te komen. Prachtig.

 

En ik krijg energie van de goeie uitslag van de onderzoeken straks bij de cardioloog. Tenminste. Daar ga ik vanuit. Drie maanden geleden ben ik geopereerd en vandaag om 14.15 krijg ik de uitslag. (als meneer tenminste op tijd klaar is met de voorgaande patiënt) Zeker weten dat ik daar van ga huppelen. Het hele end terug, door die veel te lange gang het ziekenhuis weer uit.  

 

Oh. Dit waren er elf…

 

Heel fijne dag!

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska