Ook deze week staat Franska’s agenda weer vol dingen die je niet wilt missen: van de nieuwste Nederlandse film ‘Tuintje in mijn hart’ tot de Museumnacht in Rotterdam.

 

 

 

27 februari

Venus

‘Venus’ is de Nederlandse vertaling van het stuk ‘Venus in Fur’ van David Ives dat in 2011 een groot succes was op Broadway, New York. Jeroen Spitzenberger en Georgina Verbaan spelen een gewaagd machtsspel. Johan Doesburg regisseert dit stuk over verleiding, erotiek en macht. Scherp geschreven en zowel geestig als ontroerend. De La Mar Theater, Amsterdam, 20.00 uur

 

 

Woensdag 1 maart 

Leidse flamenco’s

WOW Duurzaam Design exposeert flamenco foto’s van de Leidse fotografe Tastwo. De expositie bestaat uit 40 foto’s van flamenco zangers, dansers, muzikanten en liefhebbers in Spanje (in het bijzonder in Jerez de la frontera en Sevilla) en in Nederland.Ook zijn foto’s te zien van Sevillianas, een muziek en dansvorm verwant aan de flamenco.

WOW Duurzaam Design, Leiden, 10.00-18.00 uur

 

 

Donderdag 2 maart

Release Tuintje in mijn hart

‘Tuintje in mijn hart’ is een avontuurlijke, emotionele en romantische film in een land waarin het lijkt of iedereen gek wordt door de Surinaamse zon. Axel (Leo Alkemade) is woont al twintig jaar in Nederland en is volledig vernederlandst is. Hij is getrouwd met de Hollandse Victoria (Fockeline Ouwerkerk) en nooit meer teruggeweest. Als zijn moeder (Beppie Melissen) de familie bij elkaar roept voor Kerst omdat ze iets belangrijks moet vertellen, gaat hij samen met zijn vrouw, haar zus (Sanne Vogel) en vooral tegenzin terug naar Suriname. Al gelijk onder het kerstdiner explodeert de situatie. 

 

 

Vrijdag 3maart 

Café Theater Festival

Het Café Theater Festival biedt bezoekers dit weekend een uitgebreid festivalprogramma bestaande uit 26 korte voorstellingen in even zoveel cafés. Als je meer dan één voorstelling wilt zien, zijn er themaroutes. De cafés van elke route liggen op loopafstand van elkaar en de voorstellingen sluiten inhoudelijk mooi bij elkaar aan. Café Venue is dit jaar het festivalhart. Hier kun je theatraal dineren, doorfeesten met de theatermakers, lekker lunchen en genieten van een familievoorstelling. Café Theater Festival, Utrecht, 3, 4 & 5 maart vanaf 19.30 uur.

 

 

Zaterdag  4 maart

Museumnacht010

Maar liefst 40 deelnemende musea en culturele instellingen gooien hun deuren open, zodat je in één avond de mooiste tentoonstellingen, unieke collecties, projecten en bizarre performances kunt zien. Met een speciaal programma zorgen de deelnemers voor een uniek feestje, waarbij je ook meteen kunt genieten van het kunst en cultuur! Museumnacht010, Rotterdam, 20.00-01.00 uur

 

 

Zondag  5 maart

Smakelijke wandeling

Op zondag kun je een smakelijk stadswandeling in Leiden maken. Je kunt meedoen aan een proeftocht waarbij een wandeling wordt gemaakt door de historische binnenstad. Voor € 49,50 per persoon ontvang je een wandelboekje en proef je vijf verschillende gerechten bij vijf verschillende restaurants met een glaasje wijn of een ander lekker drankje. De deelnemende restaurants zijn: Koetshuis de Burcht, Restaurant Kasual, het Prentenkabinet, De Gaanderij en Kitch&. De Proeftocht, Leiden, 13.00-18.00 uur.