Ook deze week staat onze agenda weer vol met de allerleukste uitstapjes, van de mooiste boekwinkel ter wereld tot lekker carnavalshossen in Tilburg.

 

 

 

Maandag 20 februari

De mooiste boekwinkel ter wereld

Coffeelovers Dominicanen is gevestigd in hartje Maastricht en zit in de ruim 700 jaar oude Dominicanenkerk. De kerk is in 2008 verbouwd tot een boekhandel met een koffiebar en door The Guardian uitgeroepen tot ‘The fairest bookshop of the world, a bookshop made in heaven’. Een prachtige locatie met unieke sfeer. 

 

 

Dinsdag 21 februari

Gouwe Ouwe

Deze voorstelling gaat over drie totaal verschillende dames, met één overeenkomst: ze werken bij een fastfoodrestaurant terwijl ze op leeftijd zijn. Doen ze dat voor de gezelligheid, om bij de tijd te blijven, of is hier iets heel anders aan de hand? En waarom wordt het filiaal waar deze dames werken zo ongekend populair?
Gouwe Ouwe is een komedie met een serieuze ondertoon over de positie van ouderen in onze maatschappij en het grijze plafond . In het De La Mar Theater in Amsterdam.

 

 

Woensdag 22 februari 

Workshop Baboesjka’s pimpen

Je kent ze wel, de poppetjes die in elkaar worden gestapeld, de van origine Russische matroesjka of baboesjka. Op deze avond kun je creatief zijn door een set van vijf poppetjes te schilderen. Het schilderen van baboesjka is een bijzondere manier om de eeuwige band tussen vrouwen te symboliseren. De workshop wordt gegeven in een café-restaurant in het centrum van Utrecht. Een creatief avondje uit dus. In Bar Walden in Utrecht. 

 

 

Vrijdag 24 februari

Atelier Dick Bruna

In Atelier Dick Bruna krijgt u het gevoel even heel dicht bij Dick Bruna als kunstenaar en als persoon te zijn. U ziet hier de plek waar hij tekende en teksten schreef op de typemachine, en waar hij uitgevers, Japanse fans, studenten en pers aan zijn tafel ontving. Maar ook zijn inspiratie in de vorm van boeken en tijdschriften over kunstenaars en ontwerpers. Bruna omringde zich met tal van persoonlijke dingen: foto’s, kaartjes, cadeautjes, briefjes. Alle voorwerpen in Atelier Dick Bruna, van potlood tot ladenkast, bevonden zich in Bruna’s voormalige werkruimte.
Centraal Museum, Agnietenstraat 3, 3512 XA Utrecht

 

Zaterdag 25 februari

We Love Food

Verlekker je aan een biologisch frietje, flammkuchen en swing mee op live muziek! Van 24, 25 en 26 februari in de Kromhouthal in Amsterdam. Tickets €8,25, kinderen t/m 12 jaar gratis.

 

 

Zondag 26 februari

Carnaval!

Carnaval vieren in Tilburg kan op zondag van 12.30 tot 17.00 uur bij een van de grootste optochten van Nederland D’n Opstoet. Het zal overal een groot feest zijn op straat. D’n Opstoet start vanaf de Piushaven en zal eindigen op de Heuvel.