Van een creatieve markt tot de mooiste Polder Tuin.

Hier zijn weer de leukste uitjes van 29 april t/m 5 mei.

 

 

 

29 april

Catharina Market

Op 29 April presenteert de Catharina Market in Eindhoven een speciale Makers-editie: mooie handgemaakte producten en design. Ontmoet de makers en kijk hoe al dat moois tot stand komt als ze op de markt aan de slag gaan. Kom naar het Catharinaplein en geniet van lekker eten, live muziek en mooie spullen met een verrassend verhaal. Van 10.00-17.00 uur.

 

 

30 april

’t Veluws Zandsculpturenfestijn

De mooiste zandsculpturen vind je dit jaar op de Veluwe. Het thema is ‘Erop uit in eigen land’. En wat is er leuker dan Nederland in één dag te ontdekken? Al die mooie gebouwen, streken en bekende worden uitgebeeld in zand.

 

 

1 mei

Tulpenroute

Geniet van de Tulpenroute tussen de bloemenvelden in Flevoland! Ervaar ook hoe de akkers strook na strook gevuld worden met de kleurrijkste tulpen en hoe het landschap in een uniek kleurenspel verandert. Of je nou liever fietst, wandelt of met de auto de Tulpenroute aflegt, voor iedereen is er een aparte route uitgestippeld die de mooiste bloemen laat zien die er in Flevoland te vinden zijn.

 

 

2 mei

De Poldertuin

De Poldertuin is een park/tuin met voorjaarsbloeiers (hyacinten, narcissen, tulpen, bijzondere bol- en knolgewassen). Het wordt ook wel vergeleken met Keukenhof, maar dan in het klein. De Poldertuin is het hele jaar geopend, maar op zijn mooist van half maart tot half mei. Tip: combineer een bezoek aan de Poldertuin met de Bloemendagen (29-04 tot en met 03-05-2017). Molenvaart 2, Anna Paulowna.

 

 

3 mei

Xing Ya en Wu Wen

Je kunt het bijna niet gemist hebben, maar de reuzenpanda’s Xing Ya en Wu Wen zijn eindelijk in Ouwehands Dierenpark Rhenen aangekomen. Er is hard gewerkt om alles klaar te maken voor deze bijzondere en bedreigde diersoort en nu zijn ze dan ook eindelijk te zien zijn voor het grote publiek.

 

 

5 mei

Bevrijdingspop

In Haarlem is Bevrijdingspop weer het festival waar op Bevrijdingsdag vele bezoekers van ver naartoe komen. Met de drukbezochte markt, het Plein van de Vrijheid, met diverse straatartiesten en ook een kinderprogramma, wordt al snel duidelijk waarom!

 

Fotografie: Be Blooming