Asperges eten, een toren beklimmen,
het kan weer niet op deze week!

 

 

Zaterdag 6 mei

 

Voorjaarsfair Lentiade

 

Zin in een dagje snuffelen bij kraampjes? Kom dan naar de Poort van Heusden in Nieuwkuijk, daar wordt de voorjaarsfair Lentiade gehouden op 6 en 7 mei. Er is van alles: van fair trade producten tot mode, van lekker eten tot woon- en tuinaccessoires.

 

Lentiade

 

 

19, 20 en 21 mei

 

Nederlandse Brouwerijdagen

 

We zijn iets te vroeg maar dit is wel heel leuk: tijdens de Nederlandse Brouwerijdagen kun je in heel veel brouwerijen een kijkje nemen, zien hoe het bier gebrouwen wordt (vakmanschap!) en natuurlijk een pintje drinken. Dat wordt sowieso heel gezellig!

 

Nederlandse Brouwerijdagen

 

 

Maandag 8 mei

 

Beklim de St. Plechelmusbasiliek

 

Bijzonder uitje als je durft! Beklim de 61 meter hoge toren van de St. Plechelmusbasiliek. Er gaat een gids mee die overal uitleg over geeft. Je krijgt de klokkenkamer te zien en kunt genieten een geweldig uitzicht over de omgeving van Oldenzaal. Als de basiliek geopend is, kun je die ook bezichtigen.

 

De beklimming is van maandag t/m zaterdag om 14.00 uur. Aanmelden kan tot een half uur van tevoren bij de VVV Tourist info.

 

Beklim de St. Plechelmusbasiliek

 

 

Dinsdag 9 mei 

 

Het Kleinste Galerietje 

 

De 24-jarige ontwerper en theatermaker Nynke Koopmans maakte een expositie over spullen. De aanleiding was een sketch van Brigitte Kaandorp die gaat over al onze spullen en hoe mensen daartegenaan zouden kijken als die ooit, over miljoenen jaren, teruggevonden zouden worden. Denk aan speelgoedgruis, losse onderdeeltjes, opgeraapt op straat of gevonden bij de kringloop. Alles te zien in de bijzondere expositie Archeologie van ‘het Spul’.

 

 

Donderdag 11 mei

 

Food Truck Festival TREK

 

Gezellig een beetje struinen tussen de mobiele keukens van Food Truck Festival TREK. En dus heel veel lekker eten! Het festival staat dit jaar op diverse locaties, waaronder dit weekend in het Vroesenpark in Rotterdam. En tuurlijk is er gezellige livemuziek en leuke theateracts. Helemaal top.

 

Food Truck Festival TREK

 

 

Vrijdag 12 mei

 

Pop-up restaurant Asperges in het Veld

 

Op naar Den Bosch waar binnenkort een enorm pop-up restaurant gaat verschijnen, en dat alleen om ten volle te genieten van asperges. Het witte goud, de trots van ons Brabantse land eet je in een unieke omgeving! Ruim twee weken lang zal Asperges in het Veld er staan. Gaat dat zien (en proeven!) van 12 mei tot 29 mei.

 

Asperges in het Veld