Eva ontmoet Hillary Clinton 

Wat een moment in de glansrijke carrière van Eva Jinek (39). Wát een moment. Zit ze opeens tegenover Hillary Clinton.

 

 

In een speciale aflevering van Brandpunt op NPO2 (die dinsdagavond om 21.00 uur te zien is) zitten de twee vrouwen tegenover elkaar. Hillary was nog geen anderhalf jaar geleden bíjna de eerste vrouwelijke Amerikaanse president. Ze was de eerste vrouwelijke kandidaat voor het Witte Huis. En nu is ze in ons kleine kikkerlandje en praat ze met onze vakvrouw en Amerika-expert, Eva. Na 8 november 2017 veranderde haar leven compleet en moest ze omgaan met de grootste nederlaag in haar leven. Ze lijkt nu sterker dan ooit.

 

In een openhartig gesprek met Eva Jinek vertelt Hillary Clinton hoe het was om het op te moeten nemen tegen Donald Trump, welke fouten ze heeft gemaakt in die roerige tijd en hoe ze de kracht vond om weer op te krabbelen na alle kritiek en de verloren strijd. Dat wat niemand ooit had zien aankomen, ook zij niet. Het hele land dacht dat ze makkelijk zou winnen.

 

Eva over het gesprek: “Hillary Clinton zou de eerste vrouw zijn die president werd van de Verenigde Staten, een historische doorbraak in alle opzichten. Haar nederlaag was dan ook van een epische omvang: politiek gezien omdat ze verloor van een kandidaat zonder enige ervaring, maar ook persoonlijk omdat ze nooit rekening hield met dat verlies. En ook dit overleefde ze, sterker nog: ze is strijdbaarder dan ooit. Een fascinerende vrouw met een ongekend doorzettingsvermogen”.

 

Henk van der Aa, eindredacteur van Brandpunt+: “Het is heel bijzonder om een politicus met deze statuur en zo’n dramatisch verhaal te kunnen spreken en dan niet alleen stil te staan bij waar het mis ging, maar ook verder te durven gaan. Een open en persoonlijk gesprek over drijfveren en veerkracht, dat is precies wat past bij de constructieve koers van Brandpunt+”.

 

Deze 5 dingen wist je nog niet over Hillary:

  • Net voordat ze in 1975 trouwde met haar man Bill, probeerde Hillary bij de marine te gaan.
  • Mrs. King, een basisschoollerares van Hillary, vond haar zo’n bijzonder kind dat ze speciaal met haar na een jaar naar een andere klas ging, zodat ze haar nog langer les kon geven
  • Ze mocht zowel aan Yale als aan Harvard studeren – niet de minste scholen. Ze koos voor Rechten aan Yale.
  • Als haar wordt gevraagd wat ze zo leuk vindt aan haar man Bill, dan zegt ze: “Hij is niet bang voor me”
  • In 1998 stond ze in de Vogue. Ze wilde wel poseren, mits de foto niet ‘te vrouwelijk’ zou worden.

 

 

 

Door redactie Franska.nl