Eurovisie songfestival: het mooiste exportproduct van Europa

200 miljoen Europeanen dachten een week lang niet aan pandemie, honger of racisme. Wordt het geen tijd voor een Midden-Oosten Songfestival?

 

 

 

 

35 EUROPESE LANDEN WAREN EEN DIKKE WEEK LIEF VOOR ELKAAR. 26 FINALELANDEN, BIJEEN GEBUBBELD IN ROTTERDAM, KNUFFELDEN ELKAAR BIJKANS BEWUSTELOOS.

 

Iedereen hield van elkaar, Europa was één grote dansvloer vol vrede en gejubel. Neerlands digitale ontwerproyalty produceerde een gelikte show van internationale allure, met een gigantische videowand die de optredens een magische diepte gaf. Niets was raar of gek, van chansons tot glamrock, en van idiote outfits tot drollige dansjes. De hervonden blijheid, met 3500 uitbundige fans op de tribunes, doortrok miljoenen huiskamers, waaronder 5,4 miljoen Nederlandse.

 

Europa heeft misschien een heleboel niet, maar wel het bijzonderste songfestival van de wereld.

 

‘Make music, not war.’ Het Eurovisie Songfestival is een geweldig exportproduct. Noord- en Zuid-Korea kwamen enkele jaren geleden met een mini-songfestivalletje een klein beetje tot elkaar. Onder het motto: ‘Als je samen songs schrijft, zingt en danst, heb je geen tijd meer om te vechten. Bij het experiment gingen duo’s uit Noord- en Zuid-Korea met elkaar aan de slag. Het smaakte naar meer.

 

‘AYATOLLAH KHAMEINI (IRAN) EN PREMIER NETANYAHU (ISRAËL) GAAN SAMEN DOOR NAAR DE FINALE’

 

Maar waarom niet grootser aangepakt? Die indrukwekkende Europese songfestival-stoomwals moet maar eens oostwaarts worden uitgerold. We denken even hardop: binnen vier jaar organiseert Nederland een Midden-Oosten Songfestival. ‘Vanuit een zinderend Abu Dhabi presenteren wij…’ Natuurlijk alles onder neutrale gastvrouw/heerschap van onze Chantal, Nikkie, Edsilia en Jan. Stel je voor. Het duo Ayatollah Khameini (Iran) en premier Netanyahu (Israël) danst en jodelt naar de finale. Iran en Israël kijkt bij elkaar televisie. Met een speciale „Rock-’n-roll never dies”-bijdrage van Xi Jinping en Joe Biden, met een swingende Nancy Pelosi.

 

HET PROGRAMMA BIEDT EEN PROMINENTE PLAATS VOOR DE NIKKIE PEACE TUTORIALS FILMPJES VAN ONZE NIKKIE DE JAGER. JA, DE WERELD GAAT EEN MOOIE TIJD TEGEMOET.

 

Door: Redactie Falder