Er valt weer iets te winnen! Lekker naar Friesland dit keer.

 

Wegens succes geprolongeerd dus. Deze week geven we weer een overnachting met ontbijt weg. Weer voor twee en weer met een heerlijk ontbijt!

 

We gaan naar Friesland, en wel naar het rustieke terpdorpje Ee (welke kruiswoordpuzzelaar kent het niet?), vlakbij Dokkum en op een steenworp afstand van Unesco Werelderfgoed Waddenzee. Wat Dokkum betreft, dit prachtig bewaard gebleven vestingstadje is de meest noordelijke stad van ons land en één van de oudste van de Friese Elfsteden. Direct ten zuiden van de stad begint het unieke coulisselandschap van de Noordelijke Friese Wouden, dat is aangewezen als Nationaal Landschap. En ten noorden ligt het wijde, open zee-klei-landschap met oude dijken, terpen en prachtige authentieke dorpjes. Nationaal Park Lauwersmeer ligt op fietsafstand. En alsof dat nog niet genoeg uitwaaien is, zijn Ameland en Schiermonnikoog hier ook nog eens binnen handbereik, want de veerdiensten wachten op vijftien kilometer afstand.

 

 

In Ee melden we ons bij Unia Zathe en daar valt heel wat te kiezen. Zo zijn er twee ruime B&B-kamers (uiteraard met privé-badkamers) voor twee tot drie personen; een ruim appartement voor vier tot zes personen (tevens rolstoelvriendelijk); en een vakantiehuis voor zes personen met privétuin op het zuiden. Alle units zijn door eigenaren Cor Bergsma en Ron van Veen met bakken zorg, liefde en aandacht gebouwd en ingericht. Hun droompand stamt uit 1815 en heeft de monumentale status. Met het realiseren van de appartementen zijn alle oude elementen in het zicht gehouden. In wat vroeger de pronkkamer was, is nu bijvoorbeeld een vakantiewoning.

 

Afijn. Hun gasten raken niet uitverteld en -gekeken en komen in de meeste gevallen snel weer eens terug.

 

 

 

WINNEN?

Lijkt het je wat om hier een gratis nachtje te gaan genieten? Met z’n tweetjes en inclusief een fijn ontbijt? Ga dan naar de Facebookpagina van Franska.nl en reageer daar op het betreffende artikel. Geen Facebook? Stuur je mail naar winnen@franska.nl

 

De winnaar wordt over een week bekendgemaakt.

 

Informatie en boekingen via de website van Erfgoed Logies of rechtstreeks bij Unia Zathe, telefoon: 0519 – 518101.

 

 

 

 

Door: Brigitte Bormans

 

Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.