Er moeten altijd cadeautjes mee

 

Want ik wil natuurlijk niet met lege handen aankomen in Finland, Italië, Bretagne, Mississippi.

 

 

 

Stroopwafels zijn altijd een succes. Vriendin Caterina legt ze, net als m’n moeder, even op een warm plaatje, dan smelt de stroop lekker. Tulpenbollen doen het ook goed, want echt Hollands. Zelfs een hele bos tulpen, die je zo op Schiphol koopt, vond ik leuk om als verrassing mee naar Finland te nemen. Hollandse chocolade, prachtige theedoeken met tulpen van de Museum-webshop, espressokopjes of bekertjes van bevriend kunstenaar Rob Brandt, een Delftsblauwe paraplu. Er wordt door mij nogal wat geëxporteerd en dus flink reclame gemaakt voor ons leuke landje.

 

Intussen zijn stroopwafels vaste prik, maar ik vind niets leuker dan er ook nog een nieuwe verrassing aan toe te voegen. Maanden van tevoren loop ik al te verzinnen. En ineens kwam een paar jaar geleden het leuke merk Marie-Stella-Maris met de ‘Objects d’Amsterdam’-lijn. Dat werd meteen m’n nieuwe succes-cadeau. Heb ik al flink verspreid in diverse buut’nlanden.

 

‘Mmmm… mmm’, zat Paola (m’n andere vriendin in Toscane) aan haar armen te snuiven toen ze er die heerlijke ‘Amsterdam-crème’ opgesmeerd had. 

 

Niet alleen is het leuk omdat er Amsterdam op staat, het ruikt ook nog eens verrukkelijk. ‘Green tea, citrus notes and sage’ staat erop. Elke keer spijt dat ik het niet voor mezelf gekocht heb. Ach… het schijnt dat je van geven net zo gelukkig wordt als van krijgen.

 

Omdat het bijna Moederdag is, hebben ze nu een leuke gift-set van die lijn gemaakt. 

 

 

En ja, ik weet het, er zijn mensen die moeite hebben met Moederdag. Daar zijn diverse redenen voor aan te voeren natuurlijk. Tegelijkertijd zijn er ook veel redenen te bedenken waarom je Moederdag een leuke uitvinding zou kunnen vinden. En trouwens, elke aanleiding om iets verrassends te geven of te krijgen is er weer eentje. En zoals ze bij Marie-Stella-Maris zeggen: ‘Moederdag is een moment om de meest liefdevolle persoon in ons leven te vieren, degene die altijd voor ons klaarstaat. Voor velen is dat hun moeder, maar het kan ook iemand anders zijn die deze speciale rol vervult en die we willen verwennen.’ 

 

Kijk: iedereen mag dus een cadeautje. Mooi zo.

 

Moederdag of geen Moederdag…

 

Dat beslis je lekker zelf, maar deze ‘Caring Home Gift Set’ met 250 ml handzeep en 100 ml huisparfum met geurstokjes (€34,90) staat wel mooi op een gelukkige te wachten, want ik mag er eentje weggeven. Als je vindt dat het tijd is dat jij een cadeautje krijgt, reageer dan even op Facebook onder dit bericht en houd volgende week maandag dat Facebookbericht goed in de gaten, want je kunt zomaar de winnaar zijn.

 

Leuk of leuk? 

 

Ik wens je een mooie week.

 

Liefs van Franska 

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska