Enorme pech voor Duncan Laurence
 

Het zal je toch gebeuren. Op het moment suprême krijg je corona.

 

 

Dikke pech voor Duncan Laurence. De man die ervoor zorgde dat we dit jaar het Eurovisie Songfestival mogen organiseren heeft corona. En dat terwijl hij nog zo zijn best heeft gedaan om niet ziek te worden.

 

Afgelopen dinsdag stond hij als eerste op het podium bij de start van de eerste halve finale. En natuurlijk was het de bedoeling dat hij nog een keer zou shinen tijdens de grande finale van aanstaande zaterdag. Maar helaas.

 

Het zal je toch gebeuren zeg. Op het moment suprême krijg je corona. In Ahoy testen ze zich suf. Er zijn al meer dan 20.000 testen afgenomen en er waren er tot nu toe maar tien positief. Zul je net zien, is het niet een medewerker van de garderobe (voor wie het natuurlijk net zo goed hartstikke vervelend zou zijn) maar de winnaar van de vorige keer, die toch echt het podium op zou moeten.

 

En Duncan is niet de enige die ondanks alle maatregelen toch ziek is geworden. Ook de inzending van IJsland staat niet in de show. Een van de leden van de band Daði og Gagnamagnið (geen idee hoe je dat uitspreekt) bleek positief te zijn en daarom besloten ze met z’n allen om niet on stage te gaan. Wat een teamspirit zeg. In plaats van een live act wordt nu gebruikgemaakt van een eerder gemaakte opname van de repetitie. Gelukkig hebben we de beelden nog…

 

Vanavond is de tweede halve finale. Ik zit er klaar voor, om 21.00 uur op NPO1.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit