U zegt? Zeker weten! International Junk Food Day! De ultieme guilty-pleasure-eten-wat-je-maar-wilt-dag-dus! The Fork zette de tien fijnste restaurants voor ons op een rijtje.
1. Bistro Croquant – Maastricht
De kroket staat hoog genoteerd in het lijstje van populaire Nederlandse snacks, maar je kunt er eindeloos mee variëren. Dit bewijst Bistro Croquant, gekozen tot vierde beste restaurant van Maastricht. Beroemd om de ambachtelijk bereide croquettes zoals de paddenstoeltruffel- of groentecurrycroquette.
2. YamYam Trattoria Pizzeria – Amsterdam
YamYam – Amsterdam – ambachtelijke pizza’s – échte houtoven. Deze doen? YamYam met mozzarella, mascarpone, achterham, truffelsaus, rucola en parmezaan. Met, naast pizza’s, sinds kort ook pasta’s.
3. Beers & Barrels at the Harbour – Utrecht
Gek op een lekker biertje? Hier kun je aan je eigen tafel een biertje tappen waarbij het bier wordt gewogen, en je betaalt per kilogram. Uiteraard met een uitgebreide borrel- en dinerkaart met daarop bijvoorbeeld pulled pork nacho’s.
4. Mr.Sister – Eindhoven
Bites voor bij de borrel en als diner en dat ook nog eens in een monumentaal pand. Wat te denken van Brabantse nacho’s, bourgondische bitterballen of zoete aardappelfrietjes met een burger.
5. Bit Grill and Café – Den Haag
Voor carnivoren is dit the place to be met tal van rijk belegde burgers (vegetarisch op verzoek!).
6. Nolita Pizzabar – Haarlem
Voor Italiaanse hoogstandje als de quatro formaggi en de napoletana. Maar ook voor de pizza met peer of truffel.
7. Steakhouse Carnal – Maastricht
En alweer gaan we voor de nacho’s, want die zijn beroemd bij dit steakhouse. Net zoals het mandje met gefrituurde kip, de ribeye van 400 gram en de ossenhaas van een kilo.
8. Alan & Pims – Utrecht
Echte chickenfan? Hier eet je de kipbitterbal, de chickenburger en de beste broodjes met – je raadt het al – kip op allerlei manieren.
9. Meat Rotterdam – Rotterdam
Vlees eten met een verhaal, dat is waar het hier om draait. Weet wat je eet en waar het vandaan komt. Bereid in de Josper, grill of houtskooloven, en inclusief het grootste terras van Rotterdam.
10. Sugo – Utrecht Een passie voor pizza doch zonder toegevoegde vetten of suikers. Oftewel een ‘new kind of pizza’ zoals ze het zelf noemen.
Brigitte werkte jarenlang als culinair journalist en schreef twee kookboeken. In 2004 werd ze directeur/eigenaar van Erfgoed Logies. Maar zonder schrijven kan ze niet. Gelukkig zag Franska wel iets in haar columns, kwam van het een het ander en mag er nu ook over andere zaken worden geschreven.
Leestip
Heb jij de verwarming al aangehad?
Heb jij de verwarming al aangehad?
Nee, ik doe een trui aan 51%, 133 votes
133 votes51%
133 votes
Ja, mij te frisjes 33%, 85 votes
85 votes33%
85 votes
Ik doe uiteraard een trui aan, maar als het met trui te koud is gaat alsnog de verwarming aan.*16%, 42 votes