En nu vriest het ook nog!

 

Beatrijs kan wel een opwarmertje gebruiken.

 

Misschien zou mijn man het wel gezellig vinden in bed – maar mocht dat zo zijn, dan ík weer niet. Toch vind ik het een briljant idee. In Rusland heeft ene studente Vika een perfecte bijbaan bedacht: ze is bedwarmer!

 

Ik vind het wel mooi geweest met de kou. Mijn werkdagen bestaan uit zittend en staand (want hoog-laagbureau) tikken, met m’n hele lijf even bewegen dankzij het rondje-met-het-hondje, en dan weer tikkend zitten of staan. Bij het avondeten leg ik meestal mijn benen niet in mijn nek, en daarna surf ik nog wat met m’n laptop op de bank voor ik ga liggen onder het koude zeil. Door ál die bewegingsloze momenten bij temperaturen onder de tien graden Celsius HEB IK HET DUS KOUD.

 

En dat moet mijn man een paar maanden per jaar – ik overdrijf niet – ontgelden: koude tengels onder zijn trui, ijskoude klompjes in z’n buik, klappertandende geluiden in z’n oor.

 

Daar heeft hij dan weer cadeautjes op bedacht. Puur uit eigenbelang, uiteraard. Dekentje voor op de bank (scheelt een beetje), kruik voor in bed (heeft m’n dochter ingepikt) of handschoenen zonder vingertoppen voor als ik typ (helpt niet!). Allemaal lief bedoeld en goed bedacht. Maar stuk voor stuk van mindere kwaliteit dan een warmbloedig type. Dus ik vind zo’n bedwarmer oprecht een aardig idee. Voor 75 euro komt ze een uurtje in pyjama liggen, kleedt ze zich weer aan, en heb je alvast een opgewarmd bed.

 

Eén probleempje. Ze woont in Rusland.
Wellicht neemt iemand (vers gewassen, graag) in mijn buurt haar idee over? Lijkt me heerlijk (ook voor mijn man). Tot die tijd hoop ik vooral dat het gauw – én snel een beetje – lente wordt.

 

 

Beatrijs Bonarius is tekstschrijver & eindredacteur. Een mediavreter, zoals ze zelf zegt. Met een vrolijke, scherpe blik – en dito toetsenbord – kijkt ze voor Franska naar de actualiteit.