10 dingen die me geen f*ck interesseren op Facebook

 

Geïnspireerd door het boek Don’t give a Fuck maakte Elise een lijstje met dingen die haar niets interesseerden. En sloeg vervolgens door.

 

Laatst las ik het boek Don’t give a Fuck. De schrijfster spoort je aan om je eigen ‘geen-fuck’-lijstje te maken met dingen die je niet interesseren. En toen sloeg ik door. Ik maakte lijstjes voor álle terreinen in mijn leven. Facebook, bijvoorbeeld.

 

10 dingen die mij geen fuck interesseren op Facebook

Je kinderen
Als ik een foto like, meen ik dat. Verder vind ik jouw kinderen net zo on-bijzonder als die van mezelf. Het zijn kinderen. Daar zijn er miljoenen van en dat ze hun zwemdiploma halen wekt alleen bij familieleden enige emotie op. 
 
Wat je eet en waarom
Ik kan niet koken, wil het ook niet leren en van plaatjes van eten gaat mijn hart niet sneller kloppen.
 
Hoeveel kilometer je hebt gelopen
Ik heb negen halve- en één hele marathon gelopen in de tijd dat social media nog niet bestonden. Het interesseerde niemand en dat begreep ik heel goed.
 
Waar je op dit moment bent
En met wie. En wat je daar eet.
 
Wat jou precies mankeert
Ik ben geen arts. Ik heb geen bovengemiddelde interesse in bijwerkingen van medicijnen en van bloederige details krijg ik een raar gevoel in mijn maag.
 

Hoe je je kinderen opvoedt 

Het is voor mij van 0 belang of jouw kind wel of geen suiker krijgt. Of hoe laat het naar bed gaat. Of hoeveel ‘schermtijd’ het krijgt. Ouders die het woord ‘schermtijd’ in de mond nemen, interesseren mij sowieso niet.
 
Dat je de handstand kunt zonder muur
Ik wil ook de handstand kunnen zonder muur. Ik ben jaloers. Ik wil het niet zien.
 
Dat je boos bent op de politiek
We zijn allemaal in meer of mindere mate boos op Den Haag. Maar ze doen daar ook gewoon hun best. En van 15.000 verzamelde handtekeningen gaan ze heus niet nog meer hun best doen.
 
Wat je van andere mensen vindt
Met name als ik die mensen niet ken.

 

Dat je het zo druk hebt
Doe geen dingen waar je geen zin in hebt. Zeg vaker nee dan ja. Zorg ervoor dat niet alles je tegelijkertijd evenveel kan schelen Maak een persoonlijk geen-fuck-lijstje. Echt, het werkt.

 

Don’t give a fuck – Sarah Knights – Kosmos Uitgevers – €15

 

Door : Elise van der Velde

Elise van der Velde is freelance copywriter, schrijft zich een slag in de rondte en probeert dit alles zo gracieus mogelijk te combineren met haar gezin van vijf. Geen huisdieren, dat moest er nog bijkomen.

Fotografie portret: Esmée Franken. Visagie: Linda van Iperen. Haarstylist: Mandy Huijs.