Eindelijk gebruikt H&M echte vrouwen in hun campagnes

 

Dit weekend plaatste H&M een foto van het Nederlandse model Jill Kortleve in een bikini op Instagram. Op zich natuurlijk niets bijzonders; H&M verkoopt nu eenmaal bikini’s. Maar het feit dat ze een plussize model voor hun campagne gebruiken is blijkbaar wel speciaal. Want deze foto heeft op Instagram inmiddels al meer dan 860.000 likes gekregen.

 

Als ik deze foto bekijk, zie ik een prachtige jonge vrouw in een vrolijk gebloemde bikini. In mijn ogen heeft ze een killerbody van jewelste. Met rondingen waar menig vrouw jaloers op is.

 

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Oh, sweet summer escape. ☀️ New stunning swimwear, out now! #HM

Een bericht gedeeld door H&M (@hm) op

 

 

Maar hoezo plussize? Deze dame is bij lange na niet dik. Ze heeft misschien een heel doorsnee maatje 42. Net zoals zoveel Nederlandse vrouwen. Die daarmee allemaal net zo prachtig zijn. Net als hun vollere en dunnere zusters.

 

Het verbaast me keer op keer dat mager de norm van de mode-industrie is en een gezond gewicht van een echt lichaam wordt gezien als dik. Geen wonder dat veel meisjes en jonge vrouwen een verstoord zelfbeeld hebben, met alle gevolgen van dien. Dun is blijkbaar goed en dik is fout. Alsof we allemaal kleding in een kindermaatje willen dragen.
 
Jill Kortleve had op een gegeven moment zelf ook veel moeite om op een normale manier met haar lichaam en gewicht om te gaan. Ze durfde zelfs niet meer met vrienden naar een restaurant te gaan als daar geen gezonde gerechten op het menu stonden. Uiteindelijk kwam ook bij haar een eetprobleem in zicht en besloot ze, net op tijd, het roer drastisch om te gooien.
 
Inmiddels is ze een voorbeeld voor heel veel jonge vrouwen die zich op Instagram vergapen aan modellen en hun perfecte lijven. Jill omarmt haar gezonde lijf en heeft meer werk dan ooit. Dat zouden meer vrouwen moeten doen!
 
Een dikke pluim voor H&M om normale lijven in bikini te laten zien. Ik ben opeens niet meer bang om er ook eentje aan te schaffen.

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit