EHBO bij recepten

 

Manlief en ik zijn op weg naar het dorp, op de fiets. Net als we afstappen gaat zijn mobiel over.

 

 

Op een gegeven moment zegt hij tegen de beller: ‘Wacht, ik geef je de EHBO wel even.’ En met rollende ogen overhandigt hij mij zijn mobieltje. Op dat moment hoor ik dat het buurvrouw H. is die een heel verhaal begint over dat het resultaat van het recept dat ik haar onlangs had gegeven er zo rommelig uitziet. 

 

‘Dan heb je het goed gedaan,’ zeg ik nog, ‘uiteindelijk heet het recept niet voor niets Eaton Mess.’ Pas op dat moment begrijpt ze de verwijzing. Het is een grand dessert, maar eentje die er niet zo perfect uit hoeft te zien. Ook weleens fijn voor de verandering. En omdat het nu het seizoen van de aardbeien is, en we vanaf volgende week weer vier gasten aan tafel mogen hebben(!), is het tijd om dat te vieren.

 

En een niet zo perfect uitziend dessert past daar prima bij als afsluiter. Want voorlopig is er nog niks perfect. Maar het smaakt des te meer, wel perfetta.

 

Hierbij dan het recept voor Eaton Mess voor 6 personen

 

Gebruik je mooiste lage schaal

  • Halve liter slagroom
  • 3 of 4 el suiker
  • 500 of 750 gram aardbeien, schoongemaakt en gehalveerd
  • 2 grote meringues, zelf gemaakt of van de bakker
  • Eventueel blaadjes munt

 

Slagroom stijfkloppen met de suiker. De meringues grof verkruimelen. Op de bodem van je schaal de slagroom met 3/4e van de meringue verdelen, daarover de aardbeien en dan de overige meringue eroverheen. Paar blaadjes munt, voor de kleur, mocht je dat in huis hebben. En je meest rommelige dessert ever is klaar om van te genieten. 

 

Aangezien manlief en ik nog even de markt over gaan, besluit ik ook maar even wat extra aardbeien in huis te halen. Altijd goed. Op dat moment zeg ik: ‘Wat bedoelde jij eigenlijk met ik geef je de EHBO wel even?’ Waarop mijn man antwoordt: ‘Nou, omdat buuf over haar aambeien begon en dat dat er zo rommelig uitzag. Ze had jou ook gebeld, maar zoals gewoonlijk neem je nooit op.’ 

 

Op dat moment begin ik zo hard te lachen dat iedereen om mij heen vanzelf mee moet lachen. Manlief snapt er natuurlijk helemaal niks van. Ik leg het straks wel uit, zeg ik nog huilend van de lach. Maar eerst buurvrouw H. even terugbellen.

 

Door: Grace Bregman

Grace houdt van haar gezin, familie, vrienden, thee, etentjes organiseren, Italië en New York. Stewardess in een vorig leven, en op dit moment Pink Ribbon-ambassadeur, promotor van binnenstad Groningen en gastvrouw op evenementen.