Eenzaam in deze tijden? Huur een cavia

 

Eerlijk is eerlijk, die lockdown waar we momenteel in zitten… Gezellig is anders. Behoorlijk saai is het vaak zelfs.

 

 

Je ziet je (klein-)kinderen of je vrienden veel minder. Je mag alleen maar thuis zitten. Leuk is anders, op alle vlakken. De bossen en de stranden zijn verboden terrein. Het enige pluspunt is eigenlijk het weer dat gelukkig wel steeds beter wordt. En laat ik al helemaal niet beginnen over de meivakantie of de zomervakantie… Mocht er een uitje naar het buitenland in zitten, gaat dat ook niet door.

 

We kunnen wel zeggen dat dat gewoon hartstikke stom is. En weet je waar ik nu heel blij van word? Huisdieren. Nou knuffel ik normaal al heel veel met m’n kat, deze dagen komt ze al helemáál niet van me af. Vindt ze trouwens totaal niet erg hoor, want die houdt wel van aandacht. Maar de dieren die op kinderboerderijen wonen, die houden ook van aandacht — en krijgen dat nu een stuk minder. Heel zielig.

 

En daar kan jij dus wat aan doen. Kinderboerderij De Bossche Hoeve in Kruiskamp (Noord-Brabant) heeft namelijk een super leuk initiatief opgezet: je kan een cavia leasen. Huh? Leasen? Ja, een soort van huren. Dan heb jij tijdens deze coronatijden een knuffelmaatje erbij, dat je weer teruggeeft wanneer het ‘normale’ leven weer begint. En aan de andere kant heeft die cavia ook een leuke tijd. Want wist je dat cavia’s eigenlijk alleen maar in tweetallen gehouden mogen worden? Dat komt omdat het hele sociale dieren zijn, die snel eenzaam worden als ze geen aandacht krijgen. 

 

Ben je nou niet zo van de cavia’s? Je kunt ook een parkietje of kanarie leasen. Inclusief een kooitje. Zo heb je toch een beetje gezelligheid in huis. 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com