Een ode aan het broodje knak­worst

 

Met een duur product of ingewikkelde bereidingswijze pak je iedereen snel in, maar soms is het een simpel, nederig product waar je het eigenlijk het meeste zin in hebt. Toch? Daarom vandaag een ode aan een product dat niet genoeg credits krijgt: het broodje knakworst.

 

Ik eet het vooral als ik een kater heb, maar eigenlijk zou ik het het liefst elke dag eten. Een zacht, wit bolletje met chemische knakworsten, mayo, ketchup, gebakken uitjes en augurk. Perfect in balans door het zure van de augurk bij de vettige sauzen en worst, en de crunch van de gebakken uitjes. Daar heb je toch gewoon altijd zin in?

 

Voor altijd goed
Ook zo fijn aan een broodje knakworst, is dat de ingrediënten voor altijd goed blijven. Je zou altijd een blik knakworsten in de kast moeten hebben, voor als de zin toeslaat. Als je witte bolletjes bij de supermarkt haalt, zijn die ook nog eens zo chemisch dat je ze makkelijk een week kunt bewaren. Of vries ze in, dan weet je zeker dat je altijd good to go bent. Dan zijn ze misschien wel een beetje droog als ze zijn ontdooit, maar doe er genoeg saus op en je proeft er niks meer van.

 

Normaal doen
Laatst was ik op een housewarming die al om 14:00 uur begon, waar de bubbels ook al vanaf die tijd rijkelijk vloeiden. Toen de host rond 18:00 uur – wanneer iedereen aangeschoten en hongerig was – ineens blikken knakworst en zachte witte puntjes tevoorschijn haalden, wist ik dat ik de jackpot had gewonnen. En werd ik er weer aan herinnerd waarom dit een van mijn beste vriendinnen is. Dit is toch waar het allemaal om draait in het leven? Je kan wel allemaal zelfgemaakte snacks en chique dingen serveren, maar je kan ook gewoon normaal doen en een blik knakworsten opentrekken.

 

 

Extra tip
Je denkt misschien op de foto te zien dat ik een briljante snijtechniek heb, maar die prachtige blokjes augurk zijn kant-en-klaar te koop van Kesbeke. Wat wil een mens nog meer?

 

 

Door: Redactie Favorflav