Een lange afstandsrelatie is zo gek nog niet

liefde lange afstandsrelatie fb

 

De zomer is officieel begonnen, inclusief lange zwoele zomeravonden, stijgende temperaturen en een hoop spanning in de lucht.

 

 

 

Oftewel: het is weer de ideale tijd van het jaar om hopeloos verliefd te worden. Goed nieuws dus voor alle singles, want wie weet waar je deze zomer tegenaan gaat lopen. Misschien ontmoet je wel de liefde van je leven op vakantie, of zit hij/zij straks juist in ons landje op het terras vakantie te vieren.

 

Want zeg nou zelf, een vakantieliefde is toch het allerleukste dat er is? Er zijn geen verwachtingen, het duurt nooit lang en je bevindt je continu op die eerste roze wolk. Na de zomer neem je weer zorgeloos afscheid en keer je terug naar je eigen leven. Maar wat nou als je denkt écht de ware gevonden te hebben en die liefde na de zomer voort wil zetten? Ik hoor nu de meeste mensen pessimistisch denken: dat gaat toch nooit werken met die afstand?

 

Maar lieve mensen: niets is minder waar. Daarom heb ik voor de optimistische romantici onder ons een fijne mededeling. Onderzoek beweert namelijk het tegendeel en toont aan dat afstandsrelaties juist de band tussen geliefden versterken. Een onderzoeksteam van de City University of Hong Kong en de Cornell University onderzocht dit door aan verschillende datende stellen die ver van elkaar en dicht bij elkaar woonden te vragen hoeveel contact zij dagelijks hadden via de telefoon, videochat, sms en e=mail. Daarnaast moesten de stellen bijhouden wat ze over zichzelf verteld hadden en in hoeverre ze hierbij intimiteit ervoeren.

 

Zo ontdekten de onderzoekers bij de langeafstandskoppels een sterkere band. Ze vermoeden dat dit komt doordat deze koppels zich meer openstellen en het gedrag van de ander idealiseren. Hieruit concluderen de onderzoekers dus dat een relatie op afstand vaak leidt tot meer constante en diepe communicatie dan een normale relatie. Onderzoeker Crystal Jiang zegt hier het volgende over: ‘Onze cultuur benadrukt het belang van lichamelijk bij elkaar zijn en veel direct contact in een relatie. Een langeafstandsrelatie valt niet binnen dit beeld. Maar mensen hoeven echt niet zo pessimistisch te doen over liefde op afstand, want de zogenaamde latters doen meer hun best om over hun gevoelens te communiceren.’

 

Nou, maak je dus vooral geen zorgen als je deze zomer lekker wil blijven plakken aan jouw vakantieliefde. Het zou namelijk zomaar eens meer kunnen zijn dan dat en zelfs de wetenschap gelooft in kans van slagen.

 

Bron: AD

 

 

 

Door: Redactie Amayzine.com