Een klussende partner is reuzesexy

 

Heb ik niet verzonnen hoor, dat blijkt uit onderzoek. Net als dat een op de vijf Nederlanders ruzie krijgt met haar partner wanneer ze samen klussen.

 

 

Zeven van de tien Nederlanders heeft onafgemaakte klusjes in huis. Zeven van de tien! En ik maar denken dat ik de enige ben. Ha! Ik woon bijna achttien jaar en drie verbouwingen in mijn huis en nog steeds liggen er dingen waar mijn meneer en ik al die jaren nooit aan toe zijn gekomen.
 

Zo is er die plint in de woonkamer. Ligt al achttien jaar klaar om vastgelijmd te worden. Een klusje van vijf minuten zou je zeggen. Maar dat zijn de langste vijf minuten ooit geworden.
De deurbel doet het ook al drie jaar niet. Lekker rustig hoor, daar niet van. Het enige dat er moet gebeuren is een nieuwe veer in het mechaniekje. Maar da’s dus enorm lastig.
 

Mijn man haaaaat klussen en ik mag nergens aankomen. Lang geleden hebben we besloten dat we klussen uitbesteden. En dat gaat tot op heden best prima. Maar wat doen we met die suffe kleine klusjes, zoals die veer van de deurbel en de plint bij de achterdeur? Moeten we daar nou een mannetje voor inhuren? Hoe ingewikkeld kan het zijn? 
 

Uit eerdergenoemd onderzoek blijkt ook dat 46 procent het heel irritant vindt als de klus maar voor de helft wordt afgemaakt. Zo zat ik drie weken zonder licht in de badkamer, met negen inbouwspotjes die half uit het plafond hingen. Er werd door meneer gezucht en geklaagd, want er moest een onderdeel komen dat vervolgens drie weken op zich liet wachten. Van ellende stonden de Smitjes te douchen met een bureaulamp midden op de badkamervloer. 
 

Een op de vijf Nederlanders (achttien procent) klust zelfs niet met zijn of haar partner om ruzie te voorkomen. Meneer en ik kunnen het wel hoor. Vorig jaar hebben we samen het halletje geschilderd. Was reuzegezellig. Maar we kwamen al snel tot de conclusie dat we de rest van het huis toch maar aan echte schilders over zouden laten, om een echtscheiding te voorkomen.

 

 

Bron: *Onderzoek bouwmarkt Karwei in samenwerking met online klusplatform Zoofy en Panelwizard onder 1.054 respondenten in oktober 2019

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit