Een kaarsje voor Tanja Groen en Peter R. de Vries

Aanstaande donderdag staat Omroep Max stil bij de verdwijning van Tanja Groen en kijken ze terug op het leven van Peter R. de Vries die zo met deze zaak verbonden was.

 

 

Het is alweer 28 jaar geleden dat Tanja Groen na een feestje bij haar Maastrichtse studentenvereniging niet thuiskwam, ze was pas achttien jaar. Hoewel de zaak al die jaren op de radar van de politie stond is haar verdwijning nooit opgelost. Een gruwel voor haar ouders en familie om niet te weten wat er met je kind gebeurd is.

 

Peter R. de Vries hield zich jaren bezig met deze zaak en was ook vertrouwenspersoon van de familie. Op zijn initiatief werd in juni Stichting De Gouden Tip opgericht, bedoeld om cold cases op te lossen en om nabestaanden van slachtoffers bij te staan. Binnen de kortste keren is het gelukt om 1 miljoen euro op te halen, als hoogste beloning ooit in Nederland, om zo mensen die meer van deze verdwijning afweten over de streep te trekken om te gaan praten.

 

Inmiddels zijn we vijf maanden verder en is Peter R. de Vries er niet meer om de familie Groen bij te staan. Hij werd in juli neergeschoten en overleed een week later aan zijn verwondingen. Maar zijn kinderen Royce en Kelly besloten om zijn levenswerk voort te zetten. Daarover zei zijn dochter: ‘Zijn strijd, zijn legacy en zijn grote wens om Tanja bij haar ouders thuis te brengen, leeft voort. En daarom gaan wij door. Door, om dit het jaar van Tanja te maken.’

 

Ondanks honderden nieuwe tips is de zaak nog steeds niet opgelost en daarom staat Omroep Max in ‘Een kaarsje voor Tanja Groen’ aanstaande donderdag opnieuw stil bij haar verdwijning. Ook kijken ze terug op het leven van Peter R. de Vries die zo met deze zaak verbonden was. Tijdens de uitzending kan iedereen die Tanja en Peter willen herdenken een foto van een kaarsje op de website van Omroep Max uploaden om zo een zee van lichtjes te creëren. Maar uiteindelijk gaat het maar om één ding en dat is dat deze zaak na al die jaren eindelijk wordt opgelost.

 

Een kaarsje voor Tanja Groen, donderdag 23 december om 21.30 uur bij MAX op NPO 1.

 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit