Een heel goedemorgen

 

Daar ben ik weer na een weekje afwezigheid. Niet omdat ik met vakantie was, was het maar zo’n feest, maar omdat ik even heel druk was met een ander project: AMAYZINE KiDS. 

 

Een platform voor (iets grotere) kinderen en hun ouders. Misschien ook leuk voor jou om eens te bezoeken. Musea waar je kinderen wel blij mee maakt, hoe je om moet gaan met rouw, de leukste kinderboeken, uitjes die je in de wintermaanden in het donker kunt ondernemen en ga zo maar verder. Al jullie input is welkom.

 

 

Als lancerings-evenement gingen we plastic uit de Amsterdamse grachten vissen met de Plastic Whale Foundation. Alle kinderen vertelden over wat zij doen om de wereld een betere plek te maken. Dat ze geen plastic meer om hun boterhammen doen maar die gewoon zo in hun trommel stoppen. Dat ze een Dopper vullen met water en niet iedere dag twee pakjes meenemen, dat ze vegetarisch zijn gaan eten en ook minder melkproducten proberen te gebruiken en dat ze een uur per week plastic ruimen. Ze spraken over Greta Thunberg, over hun juf en hun staakbeleid en ze kibbelden over wie dat grote stuk piepschuim (‘Dat wordt NOOIT afgebroken, hè, NOOIT!’) uit de gracht mocht scheppen.

 

En weet je wat ik dacht? Die jeugd van tegenwoordig, die komt als geroepen.

 

Ik wens je een mooi weekend,

May-Britt

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach