Een heel goede morgen voor jou

 

Zo benieuwd hoe het met jou is. Ik vind het met de minuut vreemder worden, omdat met de minuut wel iets wegvalt in ons leven.

 

Het feestje van de vriendin van mijn dochter waar ze zich zo op had verheugd: afgezegd. Haar spreekbeurt: gaat niet door. Bijna al mijn zakelijke afspraken: verplaatst. Privé is alles uitgegumd en alle oppassen mogen niet komen. Mijn geliefde maakt het tv-programma JINEK, hij kwijt zich van zijn journalistieke taak en verlaat het huis vroeg en keert laat terug, dus ik ben hier met meisjes en hond. Ondertussen werk ik en probeer ik hen een beetje aan de praat te houden wat huiswerk betreft.

 

Tussen de middag heb ik gerend met mijn vriendin L., met onze kinderen op hun fietsen achter ons aan. Zeven en een halve kilometer, dat gaan we morgen weer doen. Twee meter afstand, maar toch even tijd voor een kletsje en een frisse neus. Wat heerlijk dat de zon er is. Anders was het wel echt een mistroostige toestand geworden.

 

Ik denk dat er veel fotoboeken worden gemaakt deze dagen en veel zolders worden opgeruimd. En kinderen verwekt en huwelijken die stranden. Want als je het niet fijn hebt met elkaar, poeh, dan lijkt het me lastig zo’n sociale quarantaine.

 

Ik probeer te bedenken wat het leven ons wil leren. Dat we even terug moeten naar de basis? Even uit die vijfde versnelling? Even wijzen op het feit dat die magnolia om de hoek zo prachtig in bloei staat en dat je niet altijd in het vliegtuig hoeft te stappen om iets anders te zien?

 

Laten we maar lezen en spelletjes doen en koesteren wat we hebben. Pas op de plaats.

 

Ik wens je sterkte en doe mijn best om allemaal leuke content voor je te plaatsen zodat je je wat Franska.nl betreft in ieder geval niet hoeft te vervelen.

 

Mooie dag,

May-Britt

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach