Een heel goede morgen

 

Vanmorgen werd ik wakker met het gevoel dat ik iets mis. Alsof je linkerbeen er niet meer is. En dat gevoel zwabbert al een paar dagen om mij heen.

 

Onze lieve Danique gaat haar boyfriend achterna en is afgelopen weekend naar Londen verhuisd. Met twintig dozen en een roze bankstel is ze vertrokken naar een nieuw appartement in een andere wereldstad. Natuurlijk ben ik harstikke blij voor haar. Want wat is ie leuk, die meneer van haar. Het werd weer tijd voor nieuwe avonturen…
 

En ik geef haar groot gelijk! We hebben haar vorige week met de hele redactie uitgezwaaid, maar ik wilde toch graag nog even iets tegen mijn collega zeggen.
 

Lieve Danique,
In Londen is het sinds dit weekend een beetje gezelliger geworden… maar ooooh, wat ga ik je missen. Dikke dankjewel dat juist jij mijn collega was. Want hoe bijzonder was het om zo fijn samen te werken met iemand die half zou oud is als ikzelf ben. Een collega die werkelijk met engelengeduld steeds weer opnieuw bleef uitleggen wat ik allemaal moest doen voor m’n stukkie online kon komen. Zo’n collega die me nooit uitlachte als ik weer eens niet doorhad hoe Instastories of Facebook werkte. Zo’n leukerd wens ik iedereen toe!
 

Ik ben voor een nieuwe bijzondere dag. Vandaag, op deze 30eoktober is het voortaan Zet-je-collega-eens-in-het-zonnetje-dag. Geef die fijne collega eens een schouderklop, een pluim of een zoen. Dat maakt het vast een topdag op de werkvloer!
 

Dus Danique, deze is voor jou!
 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit