Een feestende prinses Alexia

 

Van de week doken er foto’s op van een feestende prinses Alexia. Laat dat kind met rust denk ik dan.

 

 

Er is weer een heel klein relletje gaande over de mediacode en onze prinsessen. Afgelopen week doken er ondanks de mediacode foto’s op van een feestende prinses Alexia. Nou is Alexia niet alleen prinses, ze is ook maar een meisje van 16 dat de wereld aan het ontdekken is. En wat doe je dan? Dan zoek je vertier op een feestje. Net als al die andere pubers van 16 die steeds meer ruimte krijgen om het echte leven te onderzoeken. En zoals dat hoort laat je dan op Instagram zien wat voor outfit je draagt en met wie je staat te chillen.

 

 

Dat doen mijn kinderen ook, maar het is echt niet de bedoeling dat ik dat kan zien, laat staan de rest van Nederland. Vandaar dat ze mij vakkundig uit hun Instagram account weten te houden. Ik vind dat prima, gun de puber wat privacy. Het is natuurlijk geen verrassing dat ze dingen doen die ik misschien liever niet heb. Maar hé, wat deed ik zelf toen ik zo oud was? Toen vertelde ik ook echt niet alles aan mijn ouders. (Hoewel ze heus wel meer in de gaten hadden dan ik dacht, dat dan weer wel)

 

Daarom vind ik het ook zo jammer dat er nu privéfoto’s van de puberende Alexia opduiken. Ze zit niet voor niks ver weg op kostschool. Eindelijk verlost van de aandacht die het prinses-zijn nu eenmaal met zich meebrengt. En kleine prinsesjes worden groter dus tuurlijk wordt er door haar op die school gefeest en tuurlijk zal ze dingen doen die haar ouders de wenkbrauwen laten fronsen. Maar het zijn net mensen hè, de leden van het Koninklijk Huis.

 

En zoals mama Máxima al eens eerder in een interview zei over het gebruik van social media door haar dochters; ‘Dit moeten ze zelf ook leren. Je kunt als ouder twintig keer zeggen wat gedaan moet worden, maar ja, dan zijn ze allemaal met vriendinnen… En ja, het gaat toch wel mis. Dan zijn ze echt heel boos of teleurgesteld. Ik zeg dan: daar heb je ook van geleerd.’

 

Zo is het maar net. Dus laat deze puberprinses met rust en gun het meisje haar privacy.

 

Bron: Blauw Bloed

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit