Een échte weekendklus

Sonja: Dit is typisch zo’n gevalletje van ‘laten we het zelf maar doen’, want het laten doen is best kostbaar. Niet binnen een middagje gepiept ook, want het moet natuurlijk wel mooi worden. Grondig en degelijk. Dus wordt het een weekendklus. Maar als je je er eenmaal toe gezet hebt, zul je zeker eer van je werk hebben.

 

 

Misschien nog wel belangrijker dan bij andere schilderwerken is het voorbereiden van het schilderen van de trap. Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je jarenlang kunt genieten van het eindresultaat.

 

Zo pak je het aan

1. Repareer eventuele beschadigingen.

2. Schuur de boel daarna lekker op.

3. Maak stofvrij maken en ontvet, dit kun je eenvoudig doen door het oppervlak af te nemen met warm water en een klein beetje ammonia. Hierna is de trap helemaal gereed voor een nieuwe verflaag.

4. Breng nu 2x een laag grondverf aan, wit voor de lichte kleuren en grijs voor de donkere.

5. Gebruik extra sterke (trap) verf en lak 2x af.

Je kunt natuurlijk kiezen voor een neutrale kleur zoals wit, grijs of bruin. Maar wil je van de trap een echte blikvanger maken? Kies dan voor een knalkleur of ga op de creatieve toer zoals hier. Omdat de trap zich vaak in een hal bevindt, is het helemaal niet erg als hij wat meer opvalt. Kies bijvoorbeeld voor contrast en verf alle treden in een andere tint blauw. Pas de trapleuning eventueel nog aan en het plaatje is compleet.

Ben je niet zo van het blauw? Dan vind je hier nog veel meer trapinspiratie.

Sonja Balfoort heeft een grote liefde voor interieur, food en garden. Ze is dol op magazines en reist graag. Sonja is getrouwd en heeft twee kinderen.

Fotografie: Jonathan Adler