een brief aan Kim Kardashian

 

Dag Kim,
We kennen elkaar niet, al hebben we elkaar best een aantal keer gezien.

 

 

 

Ik liep achter je na de show van je man in New York. North zat te huilen in de enorme SUV die jullie backstage bracht. Jij drukte per ongeluk het raampje open et voilà, daar stond ik met onze cameraman. Ik herinner me dat ik je zoveel kleiner vond dan ik dacht. Echter ook. En dat bleek je gisteren ook weer te zijn. Echter.

 

Je trouwde zes jaar geleden met Kanye West en dat ging zoals alles in jullie romance groots. Het aanzoek alleen al. Er werden honderd vrienden uitgenodigd. Closest friends, zeggen jullie in LA dan. Daar moeten wij nuchtere Nederlanders dan een beetje om giechelen, want hoeveel closest friends kan een mens hebben? Bij ons tel je die op twee handen, maar jij bent een bevoorrecht mens, dat blijkt maar weer. Er was een orkest, een ring ‘the size of a baseball stadium’ en er was het aanzoek.

 

Vervolgens hielden jullie een pre-wedding party in Versailles en vlogen jullie daarna de hele bups (allemaal intiem en close) naar Florence. Was daar nou die krankzinnig mooie muur van bloemen of was dat nog in Versailles? Ik ben het even kwijt. Wat ik wel weet, is dat je door Caitlyn Jenner naar het altaar werd gebracht en dat Andrea Bocelli jullie toezong met een ‘Non Te Partirò’, oftewel: ik zal je nooit verlaten. Of dat waarheid blijkt, weten we niet, maar door je Instagram Stories van gisteren heb je in ieder geval laten zien dat je dat niet lichtvoetig zal doen: hem verlaten.

 

Oh ja, er was ook nog iets met een houten bar die Kanye zelf een uur voordat de receptie begon doormidden had gezaagd. Hij vond ‘m te veel op een bar uit Texas lijken, zaagde ‘m in twee stukken en bestempelde dat vervolgens als kunst.

 

Ik kan je vertellen, Kim: voor Amayzine was jullie huwelijk een jaar lang de hofleverancier van heerlijke content. Elke verwachting werd overtroffen. Ik hoopte werkelijk dat jullie liefde bestendigd zou blijven, want deze Hollandse is niet alleen nuchter, maar ook een beetje sceptisch waar het over the top Hollywood-allianties betreft. Het is niet zo dat iedereen in Hollywood lang en gelukkig samenblijft. Te veel verleiding, te veel leven voor het publieke oog; het maakt het er allemaal niet gemakkelijker op.

 

Dat bleek deze week maar weer toen Kanye vooral zijn vrienden verbaasde met zijn emotionele uitlatingen. En waar hij jou normaal tot heiligdom prijst, kreeg jij er nu van langs. Een ferme linkse hoek werd gevolgd door een stevige uppercut. En wat deed jij? Je hulde je even in stilte en kwam terug met een Instagram-brief waarin je het opnam voor je man. Sterker: je vraagt begrip en gebruikt de gelegenheid om aandacht te vragen, en respect, voor iedereen die worstelt met mentale problemen. Je bent je niet alleen bewust van je status, je zet je persoonlijke malheur ook in voor een groter doel.

 

Ik geloof op zich niet dat het een bijzonder goed idee zou zijn als Kanye de nieuwe president van Amerika wordt. Maar wat ik wel zeker weet, is dat hij aan jou de best denkbare presidentsvrouw denkbaar zou hebben gehad.

 

Ik wens je sterkte,

 

May

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach