Echte lenteverschijning

 

Marianne Panda heet deze schone anemoon en hij doet het dit seizoen prachtig in allerlei combinaties.

 

 

 

 

Deze beauty heet Anemone Coronaria ‘Marianne Panda’ en is de komende maanden te vinden bij de bloemist. Ooit geboren uit een bol bij Franse kwekers, vandaar haar naam Marianne, naar het symbool van de republiek. En Panda natuurlijk door haar zwart-witte uiterlijk! Een echte lenteverschijning. Zelf combineer ik haar graag met witte spireatakjes; mooi die combinatie van kleine bloemetjes en de grotere bloem van de anemoon. Speels wordt het wanneer je de enkele stelen in verschillend gevormde vaasjes op een kastje zet, zoals hier. Hierbij trekken het zwart-witte kleurenpallet en de zwarte botanische lijntekeningen het clubje bij elkaar.  

 

Hoe maak je er nou echt een spektakelboeket van? Doe hier inspiratie op!

 

Voor meer informatie over hoe je deze bloem zelf opkweekt uit een bol en waar je hem kunt bestellen.

 

 

Willemijn ter Hart-Koopal @ Flowerstories droomt van een ecologische boerderij op het platteland met een grote moes- en bloementuin. Ze blogt, is bloemenstylist en werkt voor verschillende tijdschriften, websites en evenementen. 

Fotografie: Melissa Milis. Bron beelden: o.a. laurazindel.com (countryliving.com), spoonflower.com, weddingstar.com. Vaasjes met dieren