Duurt het jou ook te lang?

 

Ik weet er iets op. Nou iets… wat zeg ik, ik heb een hele selectie aan leuke ‘killing-time-dingen’ in de aanbieding.

 

 

Niet dat ik me nou verveel of zo, ik kom zelfs tijd tekort, maar je mist af en toe wel wat leuke dingen in zo’n tijd als deze. Ooit zag ik dat onze Finse vrienden een adelaarsnest in Estland via de webcam volgden, die beesten komen elk jaar naar hetzelfde nest terug, dus ging ik daar weer eens kijken. En jawel hoor, prijs! Het was eerst nogal saai, want ze zaten te broeden, maar toch blijven kijken hè, want er komen geheid kleintjes. Sinds er een baby’tje was keek ik elke dag even. Zo kwam het dat ik nummer twee uit z’n ei zag komen. Zo schattig die twee piepkleine grijze donsjes.

 

 

Als je ook wilt kijken, moet je hier zijn

 

Hier kijk ik trouwens ook, een nest in California, waar de jonkies al best groot zijn intussen, ze groeien als kool. Je kunt deze pas vanaf einde van onze dag zien, als het daar weer een beetje licht wordt. En natuurlijk staat er ook een webcam op het visarend-nest in de Biesbosch. 

 

We hebben nog wel even de tijd, dus misschien vind je dit ook leuk: er is een podcast over champagne, zodat je straks met oud en nieuw (of liever eerder natuurlijk, als er weer eens iets echt ouderwets gevierd kan worden) familie en vrienden versteld doet staan van je opgedane kennis. Weer eens wat anders dan een talencursus of een cursus moderne kunst. Journalist Liesbeth Rasker maakt de podcast samen met ‘Monsieur Champagne’ Bob Bron. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering. Je kunt ze vinden op Spotify of hier.

 

En als je van mode houdt is dit mooi om te zien, de laatste cruise-collectie-show van Chanel. 

 

Die  show werd gefilmd in Carrières des Lumières bij Les Baux-de-Provence. Een prachtige plek waar ook die mooie Van Goghprojectie geweest is, ken je die? Ik kende die Van Goghshow alleen van Parijs, omdat vrienden hem daar gezien hebben en me een link stuurden. Deze Chanel-show-locatie is een plek om absoluut een keer naartoe te gaan als het ooit weer kan, want er komt nog veel meer moois aan, kijk maar. Les Baux-de-Provence zelf is trouwens ook ontzettend de moeite waard. Als je een keer in de buurt komt echt niet overslaan dus.

 

En stel nou hè, dat je Italië net zo mist als ik, dan heb ik nog een laatste tip. Vorige zomer herinnerde ik me dat ineens weer, omdat we ooit op een strandje stonden waar een webcam hing en we vandaar tegelijkertijd konden bellen en zwaaiden met onze zieke vriendin, die ons kon volgen op haar laptop. Eindelijk zelf eens gaan kijken naar die webcams. En jeetje, bleef het maar zo heerlijk rustig in Venetië en Firenze als de boel weer open is, maar dat zal wel anders uitpakken. Dus dan nu maar even lekker op afstand genieten van die pracht en de rust.

 

Ik wens je een gezellige week met veel leuks, liefs en moois. En geduld.

 

Liefs

 

Franska

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska