Ik heb een totaal on­belang­rijk probleem

 

De eerste zonnestralen komen tevoorschijn, de bloesem breekt door en het gaat los om me heen:

Ha, lekker, lente!

Weg met die eeuwige panty!

Heerlijk… met blote benen!

Rokjesdag!

 

Duurt daarna nog een tijdje totdat ik voorzichtig schuin aangekeken word, maar op een gegeven moment begint het echt. Als het tenminste doorzet, die zon. En de warmte.

 

Blote benen…iek!

 

Ik heb er duizend smoezen voor, maar ik voel zelf ook wel aan dat die niet erg sterk overkomen. Want de echte reden is: ik durf niet met blote benen. Want die dingen zien er bij mij niet uit. Qua kleur dan. Ze zijn bij mij gewoon altijd éng spierwit.

 

‘Ja’, zul je zeggen, en dat heb ik echt ook vaak gehoord, ‘moet je ze lekker bedekt laten, blijven ze wel wit ook’. Zit iets van logica in, dat geef ik toe.

 

Maar echt, echt, echt. Ze verkleuren niet. Ook niet met zelfbruiner. Van duur tot goedkoop en andersom, allemaal al geprobeerd. En niet één keertje, maar genoeg om het zeker te weten. In de zon zitten? Vaak geprobeerd. Te lang in de zon zitten. Ook geprobeerd. Veel te lang in de zon zitten. Dat was niet leuk. Blaren gewoon. Rood op wit.

 

Dus daar loop ik dan. Als een soort zwarte-kousenkerk-tiepje. Lichte kousen? Maakt niet uit. Of een broek. Maar dan zie je toch een stukje enkel. Nou, dan zie je dat maar hoor. Ik ga niet aan de sokken. Of aan de panty onder de broek.

 

Mijn smoezen om met een panty te lopen? Ik noem er zes. Van de 35.

 

  • Moet je die Spaanse vrouwen zien, die doen dat ook. Zeker als ze naar hun werk gaan. Juist heel chic!
  • Op het werk is het helemaal niet warm. Overal airco. (en daar heb ik trouwens gelijk in. Die meisjes die naar het werk komen alsof ze op Ibiza rondlopen de hele dag? Ziet er superleuk uit hoor, maar bibberdebibber…)
  • Wat is nou 24 graden? 40 graden, dat is pas warm.
  • Je bovenbenen gaan niet schuren door de transpiratie als je met een panty loopt. (En dat is toevallig een heel goeie!)
  • Een beetje goeie panty knelt ook de benen af, dus dan blijven ze lekker koel.
  • Het begrip rokjesdag? Zo heet het helemaal niet. Heette altijd bloesjesdag. Dus zomersfeer en blote benen hebben niets met elkaar te maken. Bloesjesdag dus. Totdat iemand zich een keer vergiste. Ik noem geen namen, want die persoon kan er niets meer aan doen.

 

Maar heel eerlijk? Ik zou natuurlijk ook graag met van die leuke bruine glanzende benen rondlopen de hele zomer. Ach… ik zou zoveel willen. Je kunt niet alles krijgen wat je hartje begeert, zei m’n moeder altijd. En die had gelijk, want ze was m’n moeder.

 

Fijne LENTE verder!

  

 

Door Franska

Fotografie: Esmée Franken. Visagie: Charlotte van Gulik, Haar: Isabella Greuter

witte-balk-met-bol-franska