Airbnb wordt steeds leuker!

 

Maartje: Het leukste van Airbnb is natuurlijk dat je je op reis meer een local voelt dan een toerist. Je hebt je stekkie, je kruidenier, kookt eens thuis, kijkt eens Netflix. Maar soms kan het wel wat avontuurlijker. Daarom is er nu Airbnb Trips, met extra’s erop en eraan. En het leuke daar weer van is dat je niet eens (ver) weg hoeft om het mee te maken!

 

 

Na het in verschillende wereldsteden uitgerold te hebben, introduceerde AirBnb deze week Trips in onze eigen wereldstad Amsterdam. Hoera! Want met Trips brengt Airbnb de plek waar je verblijft, de activiteiten die je onderneemt en de mensen die je ontmoet samen op één platform. Als je nu de Airbnb-app opent, staat in de bovenste horizontale balk niet alleen de optie voor het boeken van de geweldigste logeeradressen, maar ook een knop ‘ervaringen’ en de button ‘plekken’. Onder die laatste hangt een fikse verzameling favoriete adressen van verschillende hosts, aantrekkelijk vormgegeven in (stads)gidsen van bijvoorbeeld Seoul, Havana, Detroit en Nairobi – gidsen vol originele zogenoemde hidden gems van enthousiaste gastheren en -dames uit de buurt. Maar het gaat ons vooral om de ervaringenbutton.

 

Op stap met een buurtbewoner

 

Het idee is eenvoudig: boek een logeeradres en scrol in de omgeving naar iemand die een voor jou interessante activiteit aanbiedt om samen met hem of haar te beleven. Kiezen wordt je gemakkelijk – of juist lastig – gemaakt: er zijn volop foto’s, films en recensies van de hosts en van de ervaringen die zij aanbieden. Alles om je alvast een goed beeld te geven. Daarna is het een kwestie van boeken en afspreken. Er zijn 500 experiences in 12 steden wereldwijd, waaronder Los Angeles, San Francisco, Miami, Londen, Parijs, Florence, Kaapstad en Tokio. En nu dus ook Amsterdam. De belofte is dat er snel meer steden volgen en we hebben ons laten vertellen dat de optie om direct je vlucht en overige services te boeken binnenkort wordt toegevoegd.

 

In een zijspan door Amsterdam

 

Zo kun je in Amsterdam deelnemen aan ‘The Bootleg’, een route langs de leukste cocktailbars van de stad waarbij je vooral lokale drankjes proeft (en Amsterdam heeft een flínke alcolhol heritage!). Achteraf krijg je de recepten toegestuurd zodat je ze thuis na kunt maken. De gastheer is een gezelligerd en een leuke avond is gegarandeerd. Of bezoek een onbekende escape room (zo leuk!). Maar de allerleukste is deze: een drie uur durende rit in een zijspan door onbekend (zelfs voor een Amsterdammer such as yours truly!) Amsterdam. Een beleving!

 

 

Bart@Bartsboekje.nl is de bijnaam van Maartje Diepstraten, met dank aan vader Diepstraten. Haar lifestyle-blog staat bol van tips en adressen over Het Goede Leven. Maartje is getrouwd met Dirk en woont met mopshond Willem in Amsterdam.