Durf jij er al voorzichtig aan te denken? Of is alles al geregeld?

 

En zijn je vakantieplannen al gemaakt? Dan ben ik eigenlijk wel benieuwd hoe jij het met je kleren doet.

 

 

 

Als kind stond ik qua vakantiekleren al bekend als iemand die dacht te gaan emigreren. M’n ouders hadden een Paradiso, een vouwcaravan waarvan je alleen het dak maar omhoog hoefde te duwen, dan kwam er een oranje doek tevoorschijn en zo had je in een handbeweging een caravan. Ik hoop dat je je er iets bij voor kunt stellen, want ik kan er zo gauw geen foto van vinden.

 

Terwijl m’n moeder bezig was met alles wat we aan specerijen, verbandtrommels, naaigerei en keukenspullen nodig hadden, moesten wij als kinderen onze kleren inpakken. Die gingen in een groot vak onder onze slaap’hoek’. Als alles in de Paradiso zat, kwam ik er ook aan, met m’n armen vol met kleren, want ik wilde elke dag verrassend voor de dag komen. M’n vader moest er altijd om lachen. Daar heb je Franska weer met kleren voor een half jaar. Er werd nooit iets van gezegd, ze lieten me lekker m’n gang gaan. En mooi dat ik alles ook een keer aandeed in zo’n vakantie.

 

Zo niet tegenwoordig. Wél pak ik nog altijd een lading kleren in waarmee je een jaar op vakantie kunt. Je weet maar nooit wanneer je ineens iets netjes aan moet, of juist iets sportiefs, iets warms, iets luchtigs of iets extra’s nodig hebt omdat je niet kunt wassen. Met als gevolg dat de koffer zo vol zit dat de boel gigantisch platgedrukt wordt. En als ik dan de laatste vakantie-avond ineens feestelijk uit eten wil, zit ik dus geheid gekreukeld aan tafel. En m’n man tegenover me met wat ‘valse vouwen’ in z’n overhemd. Toch jammer van al het strijkwerk voor vertrek…

 

Herkenbaar?

 

Hoe graag zou ik op zo’n laatste vakantieavond ineens in het bezit zijn van wat ik vandaag mag verloten. Schiet ik zelf natuurlijk niet veel mee op, maar jij misschien wel. Ik heb een opvouwbare SteamOne als vakantie-voorpret-cadeau weten te schnitzelen voor een van m’n lezers. (De Foldable FD80B, voor kenners.) In de modewereld zijn stomers een bekend fenomeen, bij elke fotoshoot of modeshow wordt de kleding prachtig glad gestoomd. Ook in chique modewinkels zie je de dames ermee bezig, als er nieuwe kleding in de rekken moet. Had ik zo’n ding maar gehad toen ik nog styliste was… Ik moest bij elke fotoreis na aankomst op zoek naar een strijkplank, die ik aan het eind van de week achterliet. De strijkbout zat in m’n tas. Helemaal niet meer nodig tegenwoordig…

 

 

Dit apparaat is binnen vijftien seconden opgewarmd, je hoeft dus geen tijd te wachten tot je naar een terrasje kunt voor een aperitiefje. Je kunt het op alle stoffen gebruiken. Er zit een handige zuignap en kledinghanger bij en een los snoer. Zoiets past altijd wel ergens in een hoekje van je koffer. Hij kost 149 euro en is te koop via Bol of Coolblue. Wedden dat manlief het ineens heel leuk vindt om z’n overhemd te stomen als ie zo’n apparaat ziet?

 

Wil je hem winnen?

 

Dan maar even terug naar Facebook en daar een reactie achterlaten onder dit artikel. Volgende week maak ik de winnaar bekend. Ruim op tijd voor de vakantie dus. Zelf ga ik het ding nu maar even kopen anders ben ik straks nog jaloers op de winnaar.

 

(Dit was een van onze best gelezen artikelen van 2022. Deze winactie is inmiddels helaas gesloten)

 

Ik wens je een mooie week,

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska