11 x prijzig scheiden

 

Dit zijn de 11 duurste echtscheidingen ooit

 

Ik ontmoette ooit een vrouw die als bijnaam ‘de schrik van vermogend Nederland’ had omdat ze de hoogste alimentaties wist te regelen voor haar (vrouwelijke) clientèle. Maar dat is een fooi vergeleken bij wat deze celebrities aan hun ex-partners in wording moesten betalen. Voor de gezelligheid heb ik even uitgerekend wat de dames (en een heer, goddank) kregen uitgekeerd.

 

1. Linda Hamilton 44 miljoen

Zij was een schamele twee jaartjes getrouwd met James Cameron (Titanic-maker), maar ving daar wel even 44 miljoen dollar voor. Dat is 22 miljoen per jaar. Er zijn jaren dat ik minder verdien, zal ik maar zeggen.

 

2. Cindy Silva 70 miljoen

Tja, je moet er wel 16 jaar voor getrouwd zijn met Kevin Costner (lijkt me best een beetje buffelen), maar dan heb je ook wat. 70 miljoen. 4,3 miljoen per jaar. Nou.

 

3. Guy Ritchie 80 miljoen

In het kader van de emancipatie ben ik wel blij dat er ook een keer een vrouw is (Madonna) die een man uitkeerde. 80 miljoen kreeg onze Guy voor een periode van 8 jaar. 10 miljoen per jaar.

 

4. Amy Irving 88 miljoen

Na vier jaar de vrouw van Steven Spielberg te zijn geweest (ik  KEN haar van Anastacia de film,) werd ze ingeruild voor een andere actrice. Pleister op de wond: 88 miljoen dollartjes op de bankrekening van Amy. Da’s toch 22 miljoen per getrouwd jaar.

 

5. Elin Nordegren 90 miljoen

Weet je nog? Die beeldschone Scandinavische die toch enorm werd bedrogen door Tiger Woods? Zoete wraak was om de kleine Tiger wel even 90 miljoen lichter te maken. Ze zijn hele goede vrienden, zo schijnt het, en dat snap ik wel. Over laughing your way to the bank gesproken.

 

6. Melissa Mathison 103 miljoen

Getrouwd zijn met Harrison Ford heeft zo zijn voordelen. Bijvoorbeeld 103 miljoen dollar krijgen na 21 jaar huwelijk.

 

7. Marcia Murphey 131 miljoen

Na 21 jaar scheidde ze van Neil Diamond die blijkbaar niet zo’n solitary man was als hij in zijn liedje zong.

 

8. Juanita 148 miljoen

Juanita zonder achternaam was 17 jaar getrouwd met Michael Jordan en kreeg met hem vier kinderen. Bij de scheiding kreeg ze 148 miljoen.

 

9. Maria Shriver 330 miljoen

Als je huishoudster een kind van je man (Arnold Schwarzenegger) verwacht, kan niets je troosten denk ik. Maar misschien helpt die 330 miljoen een beetje.

 

10. Anne Mann (Murdoch) 1,8 miljard

Als je man Rupert Murdoch je inruilt voor Jerry Hall mag hij wel betalen. 1,8 miljard in dit geval.

 

11. MacKenzie Scott 60 miljard

Tja, je zou maar in gemeenschap van goederen getrouwd zijn met een man die tijdens je huwelijk de rijkste man van de wereld werd. Wrang detail is dat hij door de scheiding van de eerste plek als rijkste man kukelde, maar MacKenzie wel weer de rijkste vrouw maakte. Haha.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach