Niets zo lekker als zelf­gebak­ken koekjes

 

Als je een lekker espressootje neemt na het eten, hoort daar ook een echt Italiaans koekje bij. Of twee. Zó lekker!

 

Dit heb je nodig

voor 36 choco-biscotti

  • 110 g zachte boter
  • 130 g kristalsuiker
  • 30 g cacaopoeder
  • 2 tl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 220 g bloem
  • 30 g witte chocolade, aan stukjes gebroken
  • 130 g chocolate chips
  • 90 g amandelen, geroosterd en grof gehakt

 

Zo maak je het

Meng in een grote kom met de mixer de boter en suiker tot het luchtig is. Voeg de cacao en het bakpoeder toe. Mix 2 minuten. Klop de eieren er een voor een door. Meng het meel er met de hand doorheen. Doe dan de witte chocolade, de chocolate chips en de amandelen erbij. Roer alles door en dek dan de kom af met een doek. Laat het deeg ongeveer 10 minuten rusten.

 

Verwarm de oven voor op 190 ˚C. Verdeel het deeg in twee delen en rol elk deel tot een 20 cm lange rol. Plaats de rollen op licht ingevet bakpapier, ongeveer 10 centimeter uit elkaar. Zachtjes een beetje pletten.

 

Bak de twee rollen 20 à 25 minuten. Prik er met een satéstokje of tandenstoker in het midden in. Komt die er schoon uit, dan zijn de rollen goed. Laat ze 5 minuten op het bakpapier afkoelen. Plaats ze daarna voorzichtig op een ovenrooster en laat ze nog 1 uur afkoelen.

 

Zet de oven intussen op 165 ˚C.

 

Snijd de rollen in 1,5 cm brede diagonale plakjes. Plaats de koekjes op een (niet ingevet) bakpapier, en bak ze nog 9 minuten op 165 ˚C. Draai de biscotti om en bak ze nog 7 à 9 minuten. Laat ze helemaal afkoelen. Daarna kun je ze bewaren in een luchtdicht afgesloten trommel.

 

Buon Appetito!