Podcast-tip: Laura H.

 

Laatst tipte ik al een fijne podcast voor de true crime liefhebbers, de Down The Hill podcast over de moord op de tieners Libby en Abby.

 

 

 

Eén van mijn persoonlijke favorieten, maar: wel in het Engels. En ik kan me voorstellen dat niet iedereen daar altijd op zit te wachten. Daarom tip ik vandaag weer één van mijn favorieten. In het Nederlands dit keer.

 

En er is ook een boek van: Laura H. Oftewel het ‘Syrië-meisje’, die met haar vriend naar het Kalifaat ging. Als je het boek nog niet hebt gelezen is dat écht een aanrader. Ook de foto’s die erin staan vond ik erg indrukwekkend, dat je ziet hoe erg de stad in Irak waar zij verblijft (Mosul) is veranderd in de afgelopen jaren. En haar ervaringen daar… Een onwijze ver-van-m’n-bed-show, maar ik heb het in één ruk uitgelezen.

 

Dat zij inmiddels weer veilig in Nederland is, is ook niet onbekend. Ze werd uiteindelijk veroordeeld door de rechtbank omdat ze een terroristische organisatie steunde, maar ze bouwt nu al jaren weer een leven op in Nederland.

 
De podcast gaat over haar ervaringen in Syrië, eigenlijk wat het boek dus ook beschrijft. Maar eerlijk, ik vond het geen overbodige informatie. Het boek had ik eerst gelezen, toen luisterde ik de podcast, en ook de podcast heb ik aan één stuk door geluisterd. Aanrader.

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer