Dokter Google weet het beter?

 

Ken je dat: ‘s morgens sta je op en je voelt je zo stijf als een plank. Pas als je van de trap af bent gesjokt doet je lijf weer wat jij wil. Hoog tijd voor een pilletje…

 

De laatste tijd gebeurt het me steeds vaker dat ik stijf als een plank m’n bed uitkom en met pijnlijke gewrichten de trap af moet. Komt door de overgang, zegt de een. Je wordt ouder, zegt de ander. En als ik het er met vriendinnen over heb komt de een na de ander met de toverwoorden vitamine D, magnesium of calcium.

 

Wondermiddelen waardoor je gewrichtsklachten als sneeuw voor de zon verdwijnen. Soms denk ik dat ik de enige ben die geen voedingssupplementen slikt. Zomaar iets slikken is niks voor mij, tenzij een arts het me voorschrijft. Ik heb een verkeerd werkende schildklier en kan helemaal van de leg raken als ik iets slik wat mijn medicatie in de war schopt. Maar steeds meer mensen denken daar heel anders over.

 

Die gaan naar Dokter Google. Uit onderzoek blijkt dat 38 procent van de mensen online op voedingssupplementen tegen gewrichtspijn wordt gewezen via zoekmachines zoals Google of via sociale media. En slechts een magere 6 procent wordt door een dokter of arts geadviseerd wat te slikken tegen pijnlijke spieren of gewrichten. Hierdoor lijkt Dokter Google belangrijker te zijn geworden dan de echte huisarts of therapeut.

 

Gek genoeg slikt 80 procent van de mensen de door hun arts geadviseerde supplementen. Maar de pilletjes die via internet of op advies van een bekende worden gekocht worden maar door 55 procent van de mensen genomen. Eerlijk zeggen: hoeveel potjes met voedingssupplementen heb jij ongebruikt in de kast staan?

 

Bron: Bewegenzonderpijn.com 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit