Doe jij het al,
bloemen­kleuren
op je nagels?

 

Anita: Als ik langs een bloemenkraam loop word ik al vrolijk. Je voelt gewoon dat het voorjaar eraan komt. Op mijn terras heb ik bloempotjes met blauwe druif staan en ik probeer elke week een bos tulpen te kopen. Nog leuker vind ik het dat dit nu precies de nieuwste nagellakkleuren zijn.

 

Dit seizoen zijn de nieuwste nagellakken in de kleuren van de voorjaarsbloemen, zodat je dat voorjaarsgevoel de hele dag met je mee kunt nemen.

 

Of het nu een tulpenkleur is of de kleur van blauwe druif, de natuur heeft de beauty-industrie duidelijk geïnspireerd. De nagellakkleuren zitten tussen zachte pastels en felle kleuren in.

 

Ik vind het een feestje om die bloemkleuren op mijn nagels te doen, zo draag ik het voorjaar de hele dag met mij mee.

 
Snelle laktips voor ongeduldigen:

 

  1. Zorg dat er genoeg lak op de kwast zit en begin in het midden van de nagel. Probeer met één kwaststreek de nagel te bedekken. Dat de zijkanten niet helemaal meegenomen worden is juist goed, dan lijkt je nagel iets langer. Bij elke streek de kwast weer in de nagellak dopen, je hebt dan namelijk direct een dekkende laag. Deze moet je wel goed laten drogen, maar je bent met één laag klaar.
  2. Je handen onder de koude kraan houden of je handen in een bak met ijswater doen, versnelt het drogen van de lak echt.
  3. Blaas je nagels droog met een föhn.
  4. Plantaardige bakspray laten je nagels ook sneller drogen en de olie in het product is ook nog eens goed voor je nagelriemen.
  5. Heb je ernaast gelakt? Met een wattenstaafje met nagellakremover kun je de overtollige lak weghalen.
     

Heb je iets meer tijd, investeer dan in een basecoat en topcoat, zo heb je veel langer plezier van je favoriete nagellakkleuren. Als je om de dag voor het slapengaan nog een laagje topcoat aanbrengt, voorkom je dat je nagellak gaat bladderen en houd je de nagellak lang mooi.
 

Dit zijn de nieuwe voorjaarsnagellakken geïnspireerd op de voorjaarsbollen:

 

Hyacint

 

Je hebt ze in diverse kleuren, van wit en roze tot blauw en paars. Het lijkt wel of de hyacint is opgebouwd uit allemaal kleine krulbloemetjes. Ooit komt er vast nog wel een nagellak die net zo’n heerlijke geur verspreidt als de hyacint doet.

 

Hema long-lasting nagellak €2,50

Narcis­sen

 

Wit, geel of oranje, de narcis is er in diverse schakeringen. Ken je de geurende narcis al? Geel is behalve de kleur van narcissen ook een van de belangrijkste modekleuren dit voorjaar.

 

Collistar Ambitious Yellow €6,88

 

Krokussen

 

Deze vroege voorjaarsbloeier is er in wit, geel en violet, en blijft meestal tot Pasen bloeien. Als nagellaktint is violet de belangrijkste kleur dit seizoen. Handig, want het matcht bij elke outfit.

 

H&M €1,99

 

Tulpen

 

Wist je dat de tulp oorspronkelijk uit Turkije komt? Vanaf de zestiende eeuw is ie naar Nederland getransporteerd. Er zijn inmiddels zo’n honderdvijftig verschillende soorten tulpen. Ze zijn betaalbaar en staan prachtig, zowel in de vaas als in een pot of in de tuin.
Alle tulpenkleuren staan prachtig op je nagels. De lichtrode kleur is het meest actueel.

 

Nailberry bubblegum €20,-

 

Sneeuw­klokjes

 

Zodra je deze delicate bloemen in de tuin of langs de kant van de weg ziet, dan weet je één ding zeker: het voorjaar komt eraan.
Witte nagellak met een zachtgouden glans.

 

&Other Stories Aster d’Or €9,-

 

Blauwe druif

 

Blauw, paars of violet? De blauwe druif, ook wel muscari genoemd, heeft een heel bijzondere blauwe kleurnuance. Zowel in de tuin als in een pot staan ze prachtig, als nagellakkleur geven ze power aan je outfit.

 

Givenchy Le Vernis € 27,50

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars