Ganache van melkchocolade
- 235 g melkchocolade
- 175 ml slagroom
- Mixer/keukenmachine
- Deegroller
- Huisvormpjes
- Bakpapier
- Kom
- Plasticfolie
- Spuitzak/Cornetje
Hartenvormpje
Hoe maak je het?
Begin met het gingerbread
- Verwarm de oven voor op 165 ºC.
- Roer de boter met de bruine basterdsuiker en de honing glad.
- Meng de bakpoeder met de bloem en vijfkruidenpoeder in de keukenmachine.
- Kneed of mix in de keukenmachine tot een bal deeg.
- Bestuif het werkblad met bloem. Kneed het deeg op het aanrecht door.
- Rol het deeg uit tot een dikte van circa 5 mm.
- Steek met de huisvormpjes gingerbreadhuisjes uit het deeg (of snijd deze uit).
- Verdeel de huisjes over een met bakpapier beklede bakplaat.
- Kneed een bal van het overige deeg en rol uit.
- Steek of snijd kleine hartjes uit dit deeg en leg deze op de vormpjes.
- Bak de koekjes in ca. 13 minuten goudbruin.
Maak nu de ganache
- Hak de chocolade fijn.
- Breng de slagroom langzaam aan de kook.
- Haal het pannetje van het vuur en voeg de chocolade toe. Roer de chocolade door de slagroom en meng tot een gladde ganache.
- Giet de ganache in een kom, dek af met plastic folie en laat een uur in de koelkast afkoelen.
- Spuit een laagje ganache op 9 gingerbread koekjes. Leg hier de andere helft van de koekjes op, zodat je de hartenhuisjes staand kunt serveren.