Dit zijn de nieuwste make-uptrends voor najaar 2019, juist voor als je wat ouder bent!

 

Anita: Ik ben dol op trends en dan vooral in make-up. Heerlijk hoe elk seizoen de gekste trends opkomen en weer verdwijnen. Dit seizoen gebeurt er ook weer van alles in make-upland. Als je jong bent staat bijna alles mooi, ben je net als ik iets ouder dan is het goed om te kijken wat je kunt leren van de jonkies en wat je beter kunt laten.

 

 

1 Glowy skin, maar dan met mate!

 

De tijd van de dikke make-uplagen is voorbij. Ben je jong dan is een superglowy skin weer hip. Je weet wel, zo’n gezicht alsof het lijkt dat je net een beetje olijfolie opgebracht hebt. Ben je ouder, doe niet mee aan deze trend. Juist het gebruik van foundation maakt direct jaren jonger namelijk. Als je ouder wordt krijg je steeds meer vlekjes en donkere kringen op de huid, met foundation egaliseer je het gezicht. Tegenwoordig zijn er veel foundations die zo licht zijn dat je ze niet ziet zitten. Twijfel je nog, gebruik dan een BB-cream, dat zit tussen dagcrème en foundation in. Gebruik geen poeder meer, dat legt namelijk de nadruk op je fijne lijntjes en dat wil niemand volgens mij.

 

Getinte dagcrème Healty glow Charlotte Tilbury € 40

 

 

2 De wenkbrauwen mogen dik, dikker, dikst!

 

Als we iets kunnen leren van de jonkies dan is het wel de manier waarop zij hun wenkbrauwen verzorgen. Hoe ouder je wordt hoe raarder die wenkbrauwen gaan groeien. Behalve dat ik mijn wenkbrauwen zo breed mogelijk ‘in shape’ laat brengen elke drie weken, laat ik ze ook regelmatig kleuren. Wist je dat wenkbrauwen ook grijs worden en zelfs ook ontkleuren? Een goede volle wenkbrauw geeft vorm aan je gezicht, maakt jaren jonger en is nog steeds hartstikke trendy.

 

Dik en zacht wenkbrauwpotlood om de wenkbrauwen bij te werken Rimmel Londen

 

 

Brow Pomade € 7,94

 

 

3 Laat zien die eyeliner!

 

Ben je jong ga dan los op de nieuwe eyelinervormen die dik en opvallend zijn en een grote ‘wing’ hebben zodat je ze goed kunt zien. Een soort ‘seventies look’ zeg maar, denk Shocking Blue. Hou de rest van de make-up dan rustig zodat alle aandacht naar je eyeliner gaat. Ook als je wat ouder bent is de eyeliner een must. Al weet ik niet of je die seventiesvariant weer moet willen. Een mooie eyeliner zorgt ervoor dat je ogen wat groter lijken en je blik meer open wordt. Vind je een eyeliner trekken lastig, of valt er te veel ooglid over, gebruik dan een kohlpotlood. Voorwaarde is dan wel dat je dat regelmatig goed slijpt.

 

 

Oogpotlood in bruintint voor een zachter effect H&M € 5,99 

 

 

4 Smokey eyes

 

Juist als je wat ouder bent is deze trend perfect voor je. Je ogen lijken groter en krijgen daardoor meer aandacht. Je hebt natuurlijk veel verschillende smokey eyes, en de perfecte look opbrengen is nog helemaal niet zo makkelijk. Zelf ga ik al jaren voor de subtiele versie ervan. Donkere oogschaduw aan de buitenzijde van het ooglid en dat laat ik doorlopen richting de wenkbrauw. Aan de binnenzijde van het oog doe ik juist een lichte kleur, zodat mijn ogen iets groter en iets schuiner lijken. Belangrijk bij smokey eyes, vergeet de onderkant van je oog niet, denk aan de 80/20 regel, dus 80% oogschaduw boven je oog en 20% oogschaduw onder je oog.

 

 

Oogschaduwpalet met 4 verschillende tinten Pupa Make up Stories € 24,95

 

 

5 Mat burgundy, durf jij het?

 

Rode lippen zijn een klassieker en blijven dus altijd in de mode. Wel zie je verschuivingen in kleurtinten en in mate van glans. Dit seizoen zijn matte kleuren of extreem glanzende kleuren hip. Prachtig als je dikke en volle lippen hebt, iets minder als je dunne en/of rimpelige lippen hebt. Als je ouder bent zijn vaak ‘neutrale’ kleuren mooi, die geven je lippen wel kleur maar leggen niet het accent op je dunner wordende lippen. Hou je net als ik wel van felle kleuren, kies dan de kleur die past bij je huidtint en dus niet de kleur die in de mode is. De kleur burgundy (diep donkerrood) is mode dit seizoen, maar zachte bruintinten staan echt mooier als je wat ouder bent.

 

 

Matte lipstick kleur 55 desert Max Factor Colour Elixer Velvet €14,99

 

Door: Anita Willemars

Anita Willemars volgt al ruim 25 jaar alle trends op de voet. Voor Franska.nl vlogt ze o.a. wekelijks over nieuwe beautyproducten en laat ze zien wat wel en zeker ook wat niet werkt.

Fotografie: Nikita Holst

Afbeelding van Anita Willemars