Dit zijn de mooiste dingen die momenteel in de wereld gebeuren

wieke

 

Het is niet alleen maar kommer en kwel, al zou je soms denken van wel.

 

 

 

Tenminste, de laatste jaren stond ik er wel vaak zo in, maar goed, we zaten ook in een flinke pandemie. Daar zal ik vast niet de enige in zijn geweest. Je zou haast vergeten dat er ook echt wel goede dingen gaande zijn in de wereld. Daar lees je helaas niet al te veel over in het nieuws, maar gelukkig is daaaarrr… Jaaa: Reddit natuurlijk. Daar werd de vraag gesteld: ‘What are some good things happening in the world right now?’, en van de antwoorden ga je blij worden.

 

1. ‘Wetenschappers hebben een worm ontdekt die plastic kan verteren, en ze zijn momenteel bezig om hun verteringssysteem te kopiëren. Mocht dat mogelijk zijn, dan zou dat natuurlijk héél veel goeds doen voor al het plastic.’

 

2. ‘Op de planeet Mars is de Mars Rover erin geslaagd om zuurstof van carbondioxide te scheiden. Dit zou op den duur kunnen betekenen dat astronauten echt kunnen ademen op Mars.’

 

3. ‘Het geneesmiddel tegen kanker lijkt steeds meer werkelijkheid te worden: na een recent experiment waarbij ze twaalf mensen met een auto-immuunbehandeling hebben behandeld, zijn alle twaalf nu kankervrij.

 

4. ‘Een filmpje van een Oekraïense moeder ging viral, waarin ze tegen haar zoontje zei dat ze John Cena zouden zien, zodat hij met haar mee ging vluchten zonder te huilen. John Cena hoorde het verhaal en vloog naar hen toe om hen te ontmoeten.

 

5. ‘Onze ozonlaag is zo goed als honderd procent hersteld na het verbannen van chloorfluorkoolwaterstoffen.’

 

6. ‘De armoede in de wereld is nog maar de helft van wat het in 1990 was, en wordt nog altijd steeds minder.’

 

 

 

Door: Wieke Veenboer

Wieke Veenboer woont in Amsterdam. Ze is een graag geziene gast in de Amsterdamse horeca en probeert af en toe zelf een keukenprinses te zijn. Ze houdt van reizen, verslindt boeken maar speelt ook Netflix uit.

Afbeelding van Wieke Veenboer