Hou je toevallig van klassieke muziek?

 

Dan heb ik iets leuks te winnen op deze vroege maandagmorgen. Reageer snel, want de verloting is al morgenochtend.

 

 

 

Misschien weet je het wel door m’n dagelijkse Radio-Franska-muziekje, ik ben een muziekliefhebber. Elke ochtend staat er op onze Facebookpagina iets gezelligs voor je klaar. Wil je liever een paar uur lekkere muziek, dan moet je hier zijn. Even klikken op het pijltje en het feest begint. Radio Franska is heel afwisselend, want ik hou van bijna alle soorten muziek. Rap en hiphop zijn niet zo ‘mijn ding’, maar verder gaat het van Rolling Stones tot Charles Aznavour en van Amy Winehouse tot Maria Callas.

 

Over klassiek gesproken, als je ook van klassieke muziek houdt, heb ik iets leuks. Aanstaand weekend (13 en 14 augustus) is in Rotterdam in het park bij de Euromast het Weekend van de Romantische Muziek ook wel bekend als het oudste klassieke-muziekfestival van Rotterdam. Het begint op zaterdagavond met het Maanlichtconcert met musici uit binnen- en buitenland en zondag is er de Dag van de Romantische Muziek, die gratis toegankelijk is, met muziek voor jong en oud op verschillende podia. Leuk om te weten: vaste bezoekers van het festival trekken vaak hun mooiste outfits mét hoed uit de kast. Dus alleen al om te gaan kijken is het leuk. Even een filmpje van de vorige keer.

 

 

En… ik zou natuurlijk niet zo enthousiast zijn als er niet ook iets lekkers te snaaien viel. Er is een lekkere food-area waar je terecht kunt voor vegan bitterballen en croquetten van Cas & Kas. Of ga voor de Mexicaanse nacho’s van Esa’s met diverse toppings. En ja hoor, gelukkig hebben ze ook friet. Verder zijn er bijvoorbeeld de Manic Organic foodtruck en de high tea-truck van Roosje Doorn. Die food-afdeling staat op gepaste afstand van de muziek om geen geluidsoverlast te veroorzaken, maar ondertussen kun je tijdens het snacken wel de muziek horen, daar is voor gezorgd.

 

De Dag van de Romantische Muziek is gratis en voor het Maanlichtconcert (van 17.30 tot 23.00) betaal je €25,- . Parkeren kan in de omgeving van het festivalterrein dat je bereikt door Kievitslaan 25 in je navigatie te zetten.

 

En dan nu de verrassing van de dag

 

Voor het Maanlichtconcert van zaterdagavond mag ik vier keer twee kaarten weggeven. Dat heb ik toch maar weer mooi geritseld voor de liefhebbers.

 

Tijdens het Maanlichtconcert kun je genieten van pianist Thomas Beijer, violist Julia Philippens, jazzy tunes van Benjamin Herman (New Cool Collective) en de mooiste aria’s en duetten van bariton Raoul Steffani en mezzosopraan Karin Strobos. De Britse contrabassist Dominic Seldis (Koninklijk Concertgebouworkest) zorgt voor een vrolijke noot en zo nu en dan bundelen de hoofdartiesten hun talenten met het kamerorkest onder leiding van violiste Myrthe Helder en cellist Leonard Besseling.

 

Zin gekregen zeker?

 

Even reageren op Facebook en je maakt kans. Morgen doe ik de verloting.

 

Succes!

 

Ik wens je een heerlijke week. Geniet van elke dag zoveel als je maar genieten kunt.

 

Liefs van Franska

 

 

 

Door: Franska

Afbeelding van Franska