Dit zijn de hipste baby­namen ter wereld

 

Ik dacht: o god, daar hebben we al die negen hele maanden voor nodig en dan nóg wordt het twijfelen. Want ik twijfel altijd best een boel. Maar nee, het liep eens verrassend anders.

 

Soepel vooral. We hebben razendsnel de namen van onze twee baby’s bedacht. We zijn eruit. We weten het zeker. Twee absolute favorieten, die we uiteraard superrrrgeheim houden tot het grote moment daar is en we ze mogen ontmoeten. Hoe we het zo snel hebben gekozen? Er veel lezen, veel lijstjes met namen doorspitten en veel hardop tegen elkaar zeggen. Opeens voelt er dan iets echt goed. En nu kan ik me bijna niet meer voorstellen dat ze níet zo gaan heten. Nog een tip: overleg het vooral met niemand. Jullie kiezen de naam samen, niemand anders hoeft zich ermee te bemoeien. Geen meningen vragen, vooral alleen je eigen mening (en oké, die van je man) belangrijk vinden. Het zijn jouw kinderen. De rest went prima aan elke naam. Dus niemand weet het, behalve wij twee. Heerlijk.

 

De meest gekozen babynaam in ons land dan, vorig jaar? Voor jongetjes is dat Noah en voor meisjes is Emma de nummer één. Ook Finn (voor boys) en Tess (voor girls) zijn veel gekozen vorig jaar. Of dat dit jaar weer zo is, is nog even de vraag. Nieuwe hippe namen dan, die nu veel worden gekozen? James en Noud komen voor jongens opeens verrassend vaak voor, net als Bobby. En ook Bobbi voor een meisje is nieuw en in trek. Evi is ook een wat nieuwere naam voor meisjes die nu veel wordt gehoord. Of wat dacht je van Lynn of Yara? Allemaal helemaal van deze tijd.

 

Maar we gaan even een stapje verder.

 

Dit zijn nu de populairste namen ter wéreld:

 

 • Oliver: zo heten de meeste jongens in Engeland.
  In dit land is Olivia heel geliefd voor een meisje.
  In Amerika en Canada is Liam de populairste jongensnaam en Emma de nummer één voor meisjes.
  Australië en Nieuw-Zeeland dan? Oliver wint het ook down under en hier is Charlotte de mooiste meisjesnaam.
 • In Spanje heten de meeste knulletjes Hugo en voor de meisjes een heel aparte: Lucia.
 • In Scandinavië is ook Noah een topper voor boys en meisjes heten er massaal Sofia of Sofie.
 • IJsland gaat voor Alexander en Emilie.
 • En in Korea is voor jongens de naam Do Yoon populair, voor meisjes de naam Ha Yoon. Oké. Kan ik ook nog overwegen.

 

Bron: Telegraph

 

Door: Redactie Amayzine.com