Dit zijn de beste handcrèmes onder een tientje

 

 

Dus een tube voor in je tas en eentje voor op het aanrecht.

 

 

 

De ene handcrème is de andere niet. Veel crèmes beloven van alles maar werken helemaal niet of verslechteren zelfs de conditie van je handen, zeker als ze flink geparfumeerd zijn. Want dat geurtje is natuurlijk wel lekker, maar niet zo best voor je tere huid. De chemische stoffen of etherische oliën die aan de crème worden toegevoegd om ‘m lekker te laten ruiken zijn helemaal niet zo best voor je huid en kunnen zelfs voor een vervelende allergische reactie zorgen. 

 

Het is dus de moeite waard om op het etiket te kijken. Hoe meer natuurlijke ingrediënten, hoe minder kans je hebt op een nare reactie van je huid. Ook is het niet zo dat een dure crème beter is dan een goedkope. Vandaar mijn lijstje met 5 bovenste beste handcrèmes voor nog geen tientje per stuk. Dat smeert lekker weg. 

 

CeraVe handcrème voor € 8,45

Deze handcrème is een alleskunner. Hij hydrateert en zorgt ervoor dat de conditie van je huid weer herstelt. Bovendien plakt hij niet en trekt hij lekker snel in. 

 

Neutral 0% Intensive Repair Cream – 100 ml voor maar 4,70

De bodycrème die het ook heel goed doet op je handen. Met zo min mogelijk ingrediënten zodat de kans op een reactie van je gevoelige huid tot een minimum wordt beperkt. 

 

Dr. Leenarts Handcrème droge handen voor 7,05

Alles van Dr. Leenarts is fijn. Gewoon een fijne crème zonder flauwekul. Lekker vet waardoor het een prima crème is als je last hebt van erg droge handen waardoor er kloofjes ontstaan. 

 

Skinfood van Weleda €4,49

De favoriet van onze Lysanne, die altijd een tubetje in haar tas heeft zitten. Ook te gebruiken als handmasker. Even laten intrekken en je zijdezachte handen zijn weer klaar voor gebruik!

 

La Roche-Posay Lipikar Xerand Handcrème Droge Huid online voor maar €8,32

Dit is de beste als je er een zoekt die je huid kalmeert en ontstekingen remt. Dat komt door de hoge concentratie niacinamide. Een krachtig antioxidant waar je kapotte handen heel blij van worden. 

 

 

Zijn je handen erg droog of heb je zelfs last van kloofjes of gescheurde nagelriemen? Smeer dan voor je gaat slapen je handen en je nagelriemen royaal in met handcrème en draag er een nachtje katoenen handschoenen over. De crème kan dan goed in je huid trekken en zijn werk doen waardoor je de volgende dag meteen het verschil zal zien en voelen. 

 

Een andere tip die ik online tegenkwam is de volgende: was je handen met een stukje gewone zeep in plaats van vloeibare handzeep uit een pompje. Vraag me niet waarom, maar blijkbaar zit er minder rommel in dat stukje zeep en dat werkt dan weer heel goed tegen een ruwe huid. 

 

 

Door: Irene Smit

Irene is redacteur bij Franska.nl. Met haar man, twee pubers en een teckel woont ze in Haarlem. Ze zou graag willen zingen als Ella Fitzgerald en koken als Nigella Lawson. Tot het zover is, blijft ze lekker schrijven over allerlei zaken die haar verbazen.

Afbeelding van Irene Smit