Dit vroegen mensen aan Google over het Witte Huis

 

 

Gisteren was het ein-de-lijk zover. Donald en Melania pakken hun biezen en trekken met de staart tussen de pootjes naar Palm Springs.

 

 

Adeline schreef al eerder hoe dat gaat, dat wisselen van de wacht in het Witte Huis. Echt in zes uur tijd is de een eruit en de ander erin. Dat is nog eens hogeschool verhuizen.

 

En gisteren trokken Joe en Jill Biden het beroemdste stulpje van de wereld binnen.

 

Natuurlijk stond gisteren vooral in het teken van een – hopelijk – vreedzame overdracht van de macht, maar dat Witte Huis, dat houdt de mensen toch ook bezig. Het is een drukte op de verschillende zoekmachines en dat vraagt weer om een gezellig onderzoekje. Namelijk: wat is de meest gestelde vraag op internet over het onderkomen van de president?

 

Op 1: Waar staat het Witte Huis?
Deze vraag werd 134.000 keer gesteld. En daar kun je er nu 1 bij optellen want ik heb het ook even voor je opgezocht. Het adres is 1600 Pennsylvania Avenue in Washington en het staat in het President’s Park.

 

Op 2: Hoeveel kamers zijn er in het Witte Huis?
Deze vraag werd 85.000 keer gesteld. Heb ik ook even voor je opgezocht. Het heeft 132 kamers, 28 open haarden, een filmzaal, een zwembad en een bowlingzaal. Ik denk dat Joe en Jill zich daar wel vermaken.

 

Op 3: Wie ontwierp het Witte Huis?
Dat wilden 70.800 mensen weten. Jij misschien ook: de architect was James Hoban en hij startte de bouw in 1762.

 

Morgen een postje over gekke, leuke Witte Huis-weetjes?
Ik zit erop.

 

Door: May-Britt Mobach

Afbeelding van May-Britt Mobach